Uzmanlar; bel ve boyun fıtığı tedavisi görenlerin, doğru beslenerek daha hızlı bir iyileşme kaydedilebileceğini belirtiyor. ****orem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Prof. Dr. Gülçin Gülşen; bel ve boyun sağlığı için yüksek kalsiyum içeren kıvırcık marul, dereotu ve peynir tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Bu besinlerin omurgayı güçlendirdiğini ifade eden Gülşen, şunları söylüyor: "Gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki, özellikle kalsiyum ve protein zengini lor peyniri ile dereotu, kıvırcık marul ve balık ağırlıklı beslenme; bel omurgamızın güçlü olmasını sağlarken iyileşme sürecini de bir hayli hızlandırıyor." Gülşen, bel kemiğinin sağlığı için bamya, barbunya, incir, kayısı ve fındık tüketilmesini de öneriyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.