10 Haziran 2013, 18:36 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tazesi mi konservesi mi daha faydalı? Konserve besinler uzun dayandığı için çoğu zaman tazelerinden daha fazla tercih edilir. Peki, konserve besinlerin besin değeri daha mı azdır? Yapılan araştırmalar, şeker veya tuz eklenmemiş konserve yiyeceklerin besin değerlerini koruyabildiğini gösteriyor. Taze toplanmış meyve ve sebzelerin vitaminleri en yüksek seviyede oluyor. Ancak taşınma ve dağıtım esnasında besin değerinde kayıp görülebiliyor. Müşteriye ulaşmadan önce de raflarda günlerce bekliyor. Konserve besinler toplandıktan hemen sonra paketlendiği için besin değerini koruyabiliyor. Ancak suda çözünen B ve C vitamini kayıpları söz konusu olabiliyor. Oksijenden uzak kalmaları sebebiyle ise fazla besin değeri kaybı önlenebiliyor. Kaliforniya Üniversitesi'nden uzmanlar taze sebzelerin besin değerlerini konserve besinlere göre daha hızlı kaybettiğini söylüyor. | |
|
Etiketler |
daha, faydalı, konservesi, mi, tazesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çirkin Olmanın Güzel Olmaktan Daha Faydalı Olduğunu Biliyormusunuz | Ay | Ah Kadınlar | 2 | 17 Aralık 2010 22:07 |
Kiraz, sandığınızdan çok daha faydalı! | Biricik123 | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 22 Haziran 2010 16:39 |
Ayva Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:40 |
Zeytinyağlı Barbunya Konservesi | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:40 |