IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2013, 12:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayranın bilinmeyen faydaları




Yaz aylarının gelmesiyle hissedilmeye başlanan ve bu yıl mevsim normallerinin üstüne çıkması beklenen sıcaklarla yaşanan su kaybının, vücudunuza olan negatif etkisini bertaraf etmek için her gün bir bardak ayran için.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaz aylarında sıcakların etkisiyle artan nefes sıkışması, baş ağrısı, tansiyon düşmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan 'termal stres'in en etkili çözümü olarak uzmanlar ayranı öneriyor.


Sıcak yaz günlerinde vücudun sıvı dengesinin koruması ve ter yoluyla kaybedilen su ve mineralin yerine konması açısından büyük önem taşıyan ayranın, sağlık açısından son derece yararlı bir içecek olduğu görüşünde bütün uzmanlar birleşiyor. Türk mutfağının en eski ve en yaygın içeceği olan ayran İçinde barındırdığı kalsiyum, potasyum ve protein dışında A, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile 7'den 70'e herkes için faydalı.


Yaz mevsimiyle birlikte sıcaklığın artması, durgun hava ve aşırı nemin, insan vücudunda "Termal stres" adı verilen özel bir durum yarattığını belirten Yörsan Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan "Termal stres"in, sıcak ortamlarda kalan insanların vücutlarında biriken ve dışarı atılamayan ısıdan rahatsız olmaları sonucunda ortaya çıktığını vurguladı.
B VİTAMİNİ ZENGİNİ: DEPRESYONU AYRANLA YENİN

Ayran, özellikle içeriğinde bulunun yoğurt bakterileri sayesinde, çok önemli bir içecektir. Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Eksikliğinde depresyona yol açan B vitamini açısından oldukça zengin olan ayranın önemine değinen Hakaryan 'Pazartesi sendromlarından, uykusuzluğa, göz altı morluklarından kansızlığa kadar bir çok hastalığın temelinde B ve B12 vitamini eksikliği vardır. . B vitaminleri anksiyete ve stres semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir, beyinde serotonin gibi hormonların üretimi için önemlidir. B12 eksikliğinde ise anksiyete ile ilişkili hızlı nefes alıp vermenin arttığı belirlenmiştir. Özellikle düzenli beslenemeyen kişilerde sıklıkla karşılaşılan bu semptomların etkisini her gün bir bardak ayran içerek azaltabilirsiniz' dedi.
YAZ AYLARINDA HAMİLELERİN BAŞLICA İÇECEĞİ


Yaz sıcakları hamile kadınlar için çok daha zor geçiyor. Özellikle çalışan kadınlar için sıvı tüketimi olmazsa olmazların başında gelir. Ancak su kaybedilen minareli yerine koymak için yeterli değil. Bu sebeple özellikle hamile kadınları yaz ayları boyunca içimi leziz, serinletici ve ferahlatıcı etkisi olan ayranı tercih etmeliler.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ ONARIR

Ayranın elektrolit yönünden de oldukça zengin bir içecek. Böylece, bağırsak florasının stabilitesini artırıyor ve düzenliyor. Sindirim sistemindeki olumsuzlukların giderilmesinde de tedavi edici etkisi o Vücudun sıvı akışını dengelemek ve normal kan basıncını sağlamak için gerekli olan potasyumu sağlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ayranın, bilinmeyen, faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çöpleme Nedir - Çöpleme Faydaları Nelerdir - Çöpleme Bitkisinin Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 0 12 Mart 2012 18:17
Centiye Faydaları - Centiye Faydaları Yararları Nelerdir Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Mart 2012 13:28
Mandalinanın Hiç Bilinmeyen Faydaları Afrodit Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Ocak 2012 23:50
Çayın bilinmeyen faydaları Coder Genel Paylaşım 0 30 Mart 2010 15:37
Ayranın da turşusunu yaptılar BLaCK_and_WHiTe IF Ekstra 0 08 Ocak 2008 10:19