09 Şubat 2013, 20:28 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tam Tahıllı Ekmek Hastalıklara Kalkan Oluyor Prof. Dr. Gülay Koçoğlu, tam tahıllı ekmeğin, diyabet, kalp damar rahatsızlıkları, hipertansiyon ve kanser gibi ölümcül birçok hastalığa kalkan olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Koçoğlu, modern toplumlarda ekmek çeşitlerinin fazlalaştığını, Türkiye’de yaygın olarak beyaz ekmek tüketildiğini, tam tahıllı ekmek ile kepek, çavdar, mısır ve yulaf ekmeğinin ise daha az tercih edildiğini belirtti. Prof. Dr. Koçoğlu, besin değeri açısından bakıldığında tam tahılın her yönden beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı olduğunu ifade etti. Tam tahılda buğdayın içindeki 3 bölüm de kullanılıyor! Kepekli bölüm sayesinde lif, B 12 vitaminleri, mineraller, öz sayesinde omega 3 ve 6 yağ asitlerini alırız. Endosperm sayesinde de protein ve karbonhidrat alıyoruz. Tam tahıllı ekmekteki lif sayesinde diğer gıdalarla aldığımız kanserojen ve toksik maddeler vücudumuzdan çok hızlı atılıyor ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok hastalık önleniyor. Kan şekeri yavaş yükselip yavaş düşüyor. Kendimizi daha uzun süre tok hissediyoruz. Böylelikle şişmanlamanın önüne geçiliyor. | |
|
Etiketler |
ekmek, hastalıklara, kalkan, oluyor, tahıllı, tam |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hastalıklara Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin | Burce | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 23 Mart 2012 01:16 |
Hastalıklara karşı 'ev yapımı' öneriler | N999 | Sağlık Köşesi | 0 | 21 Şubat 2012 15:18 |
Yaza veda ederken bu hastalıklara dikkat. | System | Sağlık Köşesi | 0 | 23 Eylül 2011 20:36 |
Tahıllı Akdeniz salatası | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Mart 2009 19:29 |