16 Ekim 2012, 17:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yumurta nelere faydalı? Çiğ yumurtanın sağlığımıza ve sesimize yararları.. Yumurta nelere faydalı? Çiğ yumurtanın sağlığımıza ve sesimize yararları.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. - Vücuda kuvvet verir: Yumurta yemek vücuda kuvvet verir. - Yanık kremi: Yumurta akı ayrılıp zeytinyağı ile krem olana kadar karıştırılır.Yanan yerlere sürülür.(Güneş yanıgı,haşlanma,yanma). - Çocuk gelişmesi: Vücut için gerekli amino asitlerin ve çocuk büyümesine etken olan arginin ve histidin adlı maddelerin de yumurtada bulunması;yumurtanın çocuk beslenmesindeki önemini artırır. - Şişmanlatıcı: Yumurtada bol vitamin ve protein bulunması şişmanlama kürü yapanlar içim elzem bir gıdadır. - Süt artırıcı: Yumurta yemeye devam etmek anne sütünü artırır. - Kan yapıcı: Yumurtanın kana dönüşmesi çok çabuk olur. - Göz iltihabı: Yumurta akı göze sürülürse göz iltihabını önler. - Soğuk rahatsızlıkları: Rafadan yumurta yemek soğuk rahatsızlıkları için faydalıdır. - Ses kısılması: Rafadan yumurta içmek ses kısıklıgını önler. - Saç bakımı: Yumurta sarısı,zeytinyağı ile krem yapılıp saça sürülürse saçları besler,dökülmesini önler. - Cilt bakımı: Yumurta akı,zeytinyağı ile krem yapılıp cilde sürülür. - Ağrı kesici: Yumurtanın sarısı ağrı kesicidir. – Yumurta Karaciğeri hassas olanlara dokunur. Telafisi için yumurtadan yarım saat önce kuşburnu çayı içilmeli İdeal bir yanık kremidir. Yumurta zeytin yağı ile kızartılınca olumsuz yönü azalabilir. Ördek yumurtası karaciğere dokunmayabilir. Bıldırcan yumurtası astıma faydalıdır. İçindekiler :Su %50-66, Protein %13, Yağ %10,5, Karbonhidrat 1,Kolesterol, Potasyum, Demir. Kalsiyum, İyot, A-D-E-B1-B2-B6 vitaminleri, Kükürtfolat Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yeterli ve dengeli beslenmede, özellikle mental ve fiziki yönden hızlı bir büyüme ve gelişme döneminde olan çocukların, protein tüketimlerinin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Bu nedenle özellikle çocuk beslenmesinde “örnek protein” kaynağı olan yumurtaya gereken önem verilmelidir. Yumurta A, D, E ve B grubu vitaminleri ile diğer vitaminleri önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesi, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için gereklidir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım eder. Solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar. D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. En iyi D vitamini kaynağı güneştir. Besinlerde sınırlı miktarda bulunur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir. Güneş ışınlarından yeterince yararlanılırsa ve yumurta tüketilirse özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmaz. Yumurta, E vitamini yönünden de zengindir. E vitamini antioksidan (oksidasyonu önleyici) etkisinden dolayı, vücudumuzu zararlı maddelere karşı korur. B grubu vitaminler bazı besin öğelerinin vücutta enerjiye çevrilmesi için gereklidir. Yumurta özellikle riboflavin (B2 vitamini) açısından zengindir. Bu vitamin deri ve göz sağlığı için de gereklidir. Yumurtada bulunan kolin ise, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynar. Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız açısından önem taşıyan mineralleri de içermektedir. Demir, kan yapımı için gereklidir. Demir yetersiz alındığında anemi (kansızlık) oluşur. Ayrıca demirin büyüme, gelişme ve hastalıklardan korunma rolü vardır. Yetersizliğinde çocukların öğrenme yeteneği ve okul başarısı azalır. Yumurtada C vitamini bulunmamaktadır. Yumurta C vitamini kaynağı bir besinle (domates, yeşil sebzeler, turunçgiller vb.) tüketilirse yapısındaki demirin emilimi artar. Yumurta özellikle büyüme - gelişme ve bağışıklık sisteminde rolü olan çinko minerali açısından da iyi bir kaynaktır. Yumurta düşük enerji içeriğine karşın (büyük boy yumurta = 75 kkal), birçok elzem besin öğesini yüksek oranda bulundurması nedeniyle “besleyici değeri yüksek” besin olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda yumurtanın antibiyotik etkisi de vardır. Hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriği düşüktür. Büyük bir yumurtada 4.5 gram civarında yağ bulunur. Bunun 1.5 gramı doymuş yağ asitleri, diğer kısmı ise, doymamış yağ asitleri şeklindedir. Görüldüğü üzere yumurta, kalp-damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitlerini düşük oranda içerir ve toplam yağ miktarı düşüktür. Bir yumurta sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Yumurta beyazında, kolesterol ve yağ yoktur. Yumurta yüksek kolesterol içeriğine sahip besinimiz olması nedeniyle yıllarca kötü bir ün kazanmıştır. Besinlerdeki yüksek kolesterolün, kan kolesterolünde direkt artışa neden olduğu düşünülmüş ve bu nedenle yumurta tüm diyetlerden uzak tutulmuş ve korkarak tüketilmiştir. Kaynak: Alıntılar | |
|
Etiketler |
Çiğ, faydalı, nelere, sağlığımıza, sesimize, ve, yararları, yumurta, yumurtanın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta yemek için 4 akıllı neden, Yumurtanın Faydaları, Yumurtanın Yararları | Violent | Sağlık Köşesi | 0 | 11 Aralık 2014 11:31 |
Mısır Nelere Faydalı-Nelere İyi Geliyor? | PySSyCaT | Alternatif Tıp | 1 | 10 Kasım 2014 16:35 |
Yumurtanın İçinde Yumurta Bulan Çiftçi | Süslü | Esrarengiz Olaylar | 3 | 23 Mart 2010 13:45 |
Sağlığımıza en faydalı 10 yiyecek | Collettivo | Sağlık Köşesi | 0 | 09 Ağustos 2008 15:31 |
Yumurtanın Icınden Cıkan Yumurta Sasırttı :D | Gravity | Komedi ve Mizah | 1 | 17 Kasım 2007 13:17 |