01 Aralık 2011, 15:59 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Haftada Bir Balık Alzheimer Riskini Düşürüyor Haftada en az bir kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketmek, Alzheimer riskini önemli ölçüde azaltıyor. Pittsburgh Üniversitesi bilim adamlarının Cyrus Raji başkanlığında yaptığı araştırma, Kuzey Amerika Radyoloji Derneğinin (RSNA) ABD'nin Chicago kentinde yapılan yıllık kongresinde sunuldu. Araştırmanın ilk kez balık tüketimi ile beyin yapısı ve Alzheimer riski arasında bir bağlantı tespit ettiğini ifade eden Raji, haftada en az bir kez balık tüketenlerde beyindeki gri maddenin özellikle de Alzheimer hastalığından etkilenen bölgelerde daha iyi korunduğunu gördüklerini söyledi. Balığın pişirilme şeklinin beyindeki gri hücrelerin korunmasında etkili olduğunu belirten Raji, haftada en az bir kez fırında veya ızgarada pişirilmiş balık tüketenlerin beş yıl içinde bunama veya Alzheimer riskinin, balık yemeyenlere oranla 5 kat az olduğunu bildirdi. Raji, yağda kızartılmış balığın ise aynı etkiyi göstermediğini söyledi.
__________________ Tanrı'nın Şımarık Çocuğu.. Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi.. | |
|
Etiketler |
alzheimer, balık, bir, düşürüyor, haftada, riskini |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fiziksel aktiviteler meme kanseri riskini düşürüyor | Cemalizim | Sağlık Köşesi | 1 | 08 Eylül 2022 03:13 |
Kahve Kulak Çınlaması Riskini Düşürüyor | Sarya | Sağlık Köşesi | 0 | 24 Ekim 2021 19:54 |
Sakız Alzheimer’a yakalanma riskini düşürüyor | No1 | Sağlık Köşesi | 1 | 13 Mayıs 2017 19:15 |
Kaç Bardak Yeşil Çay Felç Riskini Düşürüyor | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 15 Haziran 2014 16:00 |
Portakal Suyu Böbrek Taşı Riskini Düşürüyor | Liaaa | Sağlık Köşesi | 1 | 11 Haziran 2012 01:03 |