IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2011, 21:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ortopedide Robotik cerrahi




Antalya'da düzenlenen 22. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi'nde, kıkırdakların tahrip olmasından kaynaklanan, yaygın görülen osteoartrit (kireçlenme) ameliyatında uygulanmaya başlanan makoplasti robotik parsiyel diz cerrahisi sistemi tanıtıldı.

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneğinin düzenlediği 22. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde devam ediyor.


Kongrede, makoplasti robotik parsiyel diz cerrahisi sistemi tanıtıldı.


Makoplasti robotik parsiyel diz cerrahisi sistemini Türkiye'ye getiren Medicall Firması'nın genel müdürü Ayhan Öztürk, basın toplantısında yaptığı konuşmada, kıkırdakların tahrip olmasından kaynaklanan ve yaygın görülen osteoartritin merdiven inip çıkmayı, oturup kalkmayı olumsuz etkilediğini, hastalığın robotik diz cerrahisi yöntemiyle tedavi edilebildiğini kaydetti.


Dünyada 2006'dan bu yana 100'e yakın merkezde yaklaşık 10 bin makoplasti işlemi uygulandığını belirten Öztürk, yöntemin ayrıntılarını şöyle anlattı:


''Hastanın öncelikle tomografi görüntüsü çekiliyor. Bu görüntüden 3 boyutlu görüntü elde ediliyor. Cihaz özel yazılımı sayesinde sadece hasarlı kemik dokusunu gösteriyor. Diz kapağına yerleştirilecek implantlar 3 boyutlu görüntüde yerleştirilerek sanal olarak cerrahi planlanıyor. Bu, hekim tarafından onaylandıktan sonra robota yükleniyor. Sonrasında robotik kol sayesinde cerrah, işlemi plana uygun olarak gerçekleştiriyor. Sistemle hata minimuma indiriliyor.''


Robotik kolla yapılan ameliyatın başarı oranının yüzde 98'in üzerinde olduğunu bildiren Öztürk, Türkiye'de ise bu konuda kurulmuş bir sistem bulunmadığına işaret etti.


Cihazı ilk kez bu kongrede tanıttıklarını belirten Ayhan Öztürk, ''Cihaz, diz ameliyatı gereken hastalarda herhangi bir hataya meyil vermeksizin 3-4 santimlik bir kesiden robotik kolun içeri girerek oradaki sadece hasarlı dokunun alınmasını sağlıyor. Böylelikle travma minimuma indirilmiş oluyor. Hastanın kısa sürede ayağa kalkmasını sağlıyor. Hastanın 1-4 gün içinde ayağa kalkması ve fizik tedavi süreçlerinin ciddi olarak kısalması mümkün''diye konuştu.


Robotik cerrahinin şimdilik diz ve kalçada kullanıldığını, ileriki dönemlerde omuzda da kullanılabileceğini söyleyen Öztürk, kongreden sonra bazı devlet hastanelerinden deneme için randevu alındığını ifade etti.


Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral da diz ameliyatının riskli olduğuna, robotik cerrahi yöntemiyle riskin azaltıldığına dikkati çekti.


Doral, ''Dizdeki hasarlı dokuyu robot alıyor, kıkırdağın olmadığı yere dışarıdan protez takılıyor. Ameliyatı robot yapıyor ama robotun arkasında insan var'' dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
cerrahi, ortopedide, robotik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Böbrek Kanserinde Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 01:00
Prostat Kanserinde Robotik Cerrahi Lucifer Erkek Sağlığı 0 10 Şubat 2012 01:00
Kanser Hastalıklarında Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:59
Pankreas Hastalıklarında Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:59
Obezite Tedavisinde Robotik Cerrahi Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Şubat 2012 00:58