Alışkanlık haline getirilen çok fazla yemek, mide dokularının gevşemesine yol açar. Bu sebeple de mide kasları ve bağları esnekliğini kaybederek, mide düşüklüğü adı verilen durum ortaya çıkar.
Mide sarkması halinde, içerdeki yiyeceklerin onikiparmak bağırsağına ve oradan da ince bağırsaklara geçmesi güçleşir. Mide içindeki besinleri dışarı atmak için zorlanınca sancılı ve ağrılı kasılmalar ortaya çıkar.
Mide düşüklüğünün diğer sebeplerinden biri de pilor adı verilen çıkış kapısının daralmasıdır. Bu daralma daha çok, çıkış kapısı civarındaki ülserlerden meydana gelir. Ülser hali midenin boşalmasına güçleştirdiğinden içerdekiler çoğu zaman bir gün ya da daha fazla bağırsaklara geçemezler. Böylece ortaya çıkan ağırlık midenin sarkmasına ve esnekliğinin kaybolmasına sebep olur. Mide düşüklüğü, mideyi çevresindeki organlara bağlayan kasları da aşağıya doğru çekeceğinden rahatsız edici ve sürekli sancıların ortaya çıkmasına sebep olur.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]