IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2006, 16:38   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlığınızı koruyarak da zayıflarsınız




Özlediğiniz vücuda kavuşmak için kilo vereyim derken sağlığınızdan olmayın. İşte kilo verirken dikkat etmeniz gerekenlerBu güne kadar kilo kaybı sağlayıcı özel olarak isimlendirilmiş ve pazarlanmış diyet sayısı 1500'ün üzerindedir. Emin olunuz ki hepsinin son cümlesi aynıdır: Daha az yiyiniz! Bu cümleyi aslında şu şekilde düzeltirseniz doğruya en yakın zayıflama programını kendiniz de yapabilirsiniz. "Ne yiyorsanız yarı yarıya azaltın, ne kadar hareket ediyorsanız iki katını yapın".
Kilo vermek istiyorsanız bu kararınızın düzenli bir kilo kaybını içerdiğini ve ideal kiloya ulaştığınızda en az 3 yıl ideal kilonuzu korumanız, gerektiğini unutmamalısınız. Kolayca uygulayabileceğiniz, zayıflama programlarının hepsinde de olması gereken temel bazı bilgileri uygularsanız hem sağlığınızı ve zindeliğinizi koruyarak zayıflar hem de ideal kilonuza kavuşursunuz:
  • Düzenli yemek yiyin. Öğün atlamayın. Günlük beslenmenizi 10 birim kabul ederseniz kahvaltı kalorinizi 3, öğle ve akşam yemeği kalorinizi 2'şer birim olarak planlayın. 2-3 saatten fazla aç kalmayın. Kuşluk, ikindi ve yatsıda 1'er birim ara öğün alın: 1200 kalorilik bir zayıflama diyetinde sabah kahvaltısını 300, öğle ve akşam yemeklerini 200'er kalorilik olarak planlayabilir, ara öğünlerde 100 kalorilik besinler tüketebilirsiniz.
  • Diyet süresince belirli bir besin öğesini sınırlayın. Uzun süreli diyetlerde bu sınırlamaları belirli bir dönemde belirli bir besin öğesi (proteini, yağı veya karbonhidratı sınırlayan diyetler) için yapabilirsiniz. Bir süre yağı, karbonhidratları (unlu ve şekerli besinler) veya proteinleri (et, süt ve süt ürünleri) kısıtlayan diyet uygulamanız ciddi bir sağlık sorunu yaratmaz. Bizim önerimiz düşük yağ oranlı (günlük toplam kalorinin en fazla % 15'inin yağlardan alındığı diyetler Pritikin Diyeti) zayıflama programlarının hem daha başarılı olduğu hem de yaşlanma geciktirici etkisi nedeniyle yararlı bulunduğu yönündedir.
  • Günlük toplam kalori alımınızı 800 kalorinin altında tutmayın. 1000-1200 kalorinin altındaki zayıflama diyetlerini bir tıbbi danışma ve doktor kontrolü almadan uygulamayın.
  • Diyet süresince düzenli olarak kilonuzu izleyin. Küçük kilo artışlarında diyet ve egzersiz programınızı tekrar gözden geçirin. 250 gram üzerindeki kilo artışlarına asla müsaade etmeyin.
  • Her gün düzenli egzersiz yapın. Aerobik egzersizleri tercih edin. Egzersiz süresini 35 dakikanın üzerinde tutun. Günde ortalama 45 dakikalık düzenli yürüyüş veya yüzme gibi aerobik egzersizler daha iyidir.
  • Düzenli uyuyun. Stresle baş etme tekniklerinden ve yoga, meditasyon gibi yardımcı tıp tekniklerinden faydalanın.

  • Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
    İştah kesici yada sindirim sisteminde yağ bağlayıcı ilaçlan doktor kontrolü olmadan kullanmayın. Bitkisel zayıflatıcıların sadece mali durumunuzu zayıflattığını unutmayın. Hiçbir bitkisel zayıflatıcının yaran bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Bitkisel - doğal olduğu iddia edilen birçok ürünün içeriğini ısrarla sorgulayın. İçeriğinde efedrin. amfetamin, kafein, Tiroid hormonu özleri bulunan ve yasal olmayan kombine bitkisel/doğal ürünleri kullanmayın. Adı ve kimyasal yapısı ihtiva ettiği etken maddelerin belli olmayan, numaralandırılmış (G-3167, G-4640) ürünlerin çoğunda kullanımına izin verilen yasal miktarların üstünde efedrin veya ephedra bitkisi ekstreleri bulunmaktadır.
  • Sizi daha çok yemeye yönelten ortamlardan uzak kalmaya özen gösterin. Dışarıda daha az yemek yiyin. Sosyal toplantılarda alkol yerine soda-limon için. Yemek davetlerine veya restoranlara gitmeden evvel evinizde bir şeyler yiyin. Eviniz dışında da hafif, az kalorili besinlere yönelin.
  • En iyi yemek zamanı tokluk zamanıdır. Asla uzun süre aç kalmayın. Uzun açlıklardan sonra sofraya oturmak yerine sık aralarla düşük kalorili sebzeler tüketin. Kiloyu kontrol etmenin en emin yolu her gün tartılmaktır. En iyisi sabahları, aç karnına, tuvaletten çıktıktan sonra ve çırılçıplak tartılmaktır. Her gün tartılırsanız küçük kilo artışlarına hemen müdahale etme şansınız olur.
  • Diyet yaparken veya ideal kilonuzu korurken tükettiğiniz günlük kalorinin genel olarak %35'inin karbonhidratlardan, %50'sinin proteinden %15'inin yağdan gelmesine özen gösterin. Diyet yaparken unlu mamullerden, tatlılardan, şekerden ve alkolden uzak durun. Aşın meyve tüketiminden kaçının. Fazla tuz tüketmeyin, özellikle kalori değeri yüksek meyvelere dikkat edin (incir, üzüm, kiraz, kayısı...).

    Ve son bir Öneri: Zayıflarken de bol bol su içmeyi unutmayın!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
da, koruyarak, sagliginizi, zayiflarsiniz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burcunuz Sağlığınızı Nasıl Etkiler? PySSyCaT Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 15 Ocak 2017 15:09
Duygusal sağlığınızı güçlendirmenin 5 yolu Amelia Ruh Sağlığı 0 12 Şubat 2014 08:06
Cilt Sağlığınızı Koruyacak 5 Alışkanlık yoSun Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Mayıs 2012 12:53
Bu meslekler sağlığınızı bozuyor godmin Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 14:05
Tırnaklarınız sağlığınızı ele veriyor Dilara Sağlık Köşesi 0 22 Mayıs 2010 18:45