14 Aralık 2008, 21:32 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dikkat! Bu Gıdalar da Domuz Katısı Var Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tükettiğimiz gıdalarda bulunan bir çok katkı maddesi kanserojen madde ve domuz katkısı içeriyor. Gün geçtikçe daha çok miktarlarda tüketilen bu katkı maddeleri, beslenmeyle ilgili kalp hastalıkları, allerjik astım ve ürtiker gibi çeşitli hastalıkların gelişimine yol açıyor. İşte kullanmaktan kaçınmanız gereken 10 katkı maddesi: Aspartam (sentetik tatlandırıcı) Equal ve NutraSweet marka tatlandırıcı ve binlerce gıdada bulunan tatlandırıcılar eleştirilere maruz kalıyor. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylansa da, birçok araştırmada aspartamın kanserle ilişkisi olduğu açıklanıyor. Ayrıca FDA'nın tartışılır aspartam onaylaması meclis soruşturmasına davetiye çıkarıyor. Kısmen hidrojene nebati yağ (trans yağlar): Trans yağ asitleri, sıvı bitki yağlarını hidrojen bulunan bir ortamda ısıtarak elde ediliyor. Hidrojenleme olarak bilinen işlem raf ömrünü uzatmak için yapılıyor. Birçok sağlık uzmanı bu yağların koroner damar hastalıkları riskini ve kötü kolesterol düzeyini artırdığı konusunda aynı fikri paylaşıyor. New York City geçen günlerde restoranlarda suni trans yağ kullanımını yasakladı. Sodyum Nitrit: Sodyum nitrit sıklıkla koruyucu madde olarak kullanılıyor. Yediğimiz bazı etler bu maddeyle korunuyor. Sodyum nitrit kanser riskini artırıyor, çünkü nitrit kızartma tavasında ya da midemizde asitli ortamla karşılaşınca kanserojen bileşime dönüşüyor. Suni Renklendiriciler: Birçok suni renklendirici içeren gıdaların üretiminde sentetik boya kullanılıyor. Yıllarca FDA, fırınlanmış yiyecekler, meşrubatlar ve şekerlemelere sertifika verirken birçok boyanın da kullanımını yasakladı. Halen bazı sağlık grupları onaylanmış boyalar Mavi 1 ve 2, Kırmızı 3 ve Sarı 6'nın kanser riskine yol açtığını iddia ediyor. Olestra: Yağsız patates cipslerinden bulunan katkı maddesi olestra, daha çok Olean markası ile biliniyor. FDA tarafından onaylanmış olmasına rağmen, yıllardır üzerlerindeki "Bu gıda olestra içermektedir" uyarı etiketiyle gıdalarda bu madde kullanılıyor. Olestra temel vitaminlerin emilimini engellediği gibi karın ağrısına ve mide-bağırsak sorunlarına yol açabiliyor. Stevia: Doğal tatlandırıcı yerine geçen Stevia, FDA'nın yasaklanmış katkı maddeleri listesinden çıkarıldı. Halen diyet bütünleyicisi olarak kullanılan Stevia'nın gıda katkı maddesi olarak kullanımına izin verilmiyor. Dünya Sağlık Örgütü, kanserojen olmadığını buldu, fakat daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Sakarin: En eski suni tatlandırıcı olarak bilinen sakarin birçok diet ürününde ve sodalarda bulunuyor. İlk kez 1907 yılında Amerika Tarım Departmanı (USDA) tarafından yapılan araştırmayla sağlık riski olduğu bulunan sakarinin, bu tarihten sonra kanserle ilişkisi olduğunu gösteren çok sayıda araştırma yapıldı. 1977 yılında FDA tarafından kullanımı yasaklanan sakarinin halen kanserojen olma olasılığı üzerinde duruluyor. Sülfitler: Kesilen meyve ve sebzelerin kararmaması için kullanılan bir kimyasal. Önce güvenilir olduğu düşünülen sülfitin daha sonra ölümcül alerjik reaksiyonlara neden olduğu bulundu. 1980'lerde Meclis çiğ sebze ve meyvelerde sülfit kullanımını yasaklaması için FDA'yı zorladı. FDA bundan beri sülfit yasağını genişleterek katkı maddesi olarak da kullanımını yasakladı. BHA & BHT: Gıdalarda otooksidasyon oranını düşüren iki kimyasal BHA (butylated hidroxyanisole E320) ve BHT (butylated hidroxytoluene E321), gıdalarda renk, koku ve tat değişikliğini önlüyor. Antimikrobiyal, antioksidan özellikleri ve besinlerdeki E vitaminini koruma özellikleri nedeniyle kullanılıyor. Bazı araştırmalar, BHA'nın kanserojen olabileceğini gösteriyor. Bone Phosphate (E542): Hayvan kemiklerinden üretilir. Topaklanmayı engelleyici ajan, emülgatör ve gıda takviyelerinde fosfor kaynağı olarak kullanılır. Esas kullanımı bununla birlikte kozmetiktir. (diş macunu gibi). Ürün hayvan kemiklerinden yapılır, domuz ve sığır gibi. Müslümanlar, Yahudiler vejetaryanlar ve Hindular sakınmalıdır haber3... | |
|
15 Aralık 2008, 04:23 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Dikkat! Bu Gıdalar da Domuz Katısı Var Yukaridaki katki maddeleri* arasinda bulunan stevia; kücük bir cali türüdür. Nasil olurda bu bitkide domuz yagi bulunur? Ek olarak stevia'nin kalorisi ve herhangi bir yan etkisi yoktur. Bu bitkiden elde edilen sivi, kan sekerini düzenlemede önemli rol oynar. Bu bitkinin olumsuz özellikleri yok denecek kadar azdir. Sadece bir tutami, 1 litre cay-kahve gibi icecekleri tatlandirmaya yetmektedir. Ayrica bu tatlandirici madde ülkemizdede kullanilmakta olup, 100 adet 1'er gramlik paketler halinde sunulmaktadir. Stevia, T.C Tarim ve Köy Isleri Bakanliginin, "pozitif bitkiler" listesinde yer almaktadir. Konu acilmis fakat herhangi bir kaynak belirtilmemis ya da ben göremedim. Her okudugunuz bilgiye hemen itibar etmeyin bence, öncesinde kücük caplida olsa bir arastirma yapin. "Bu konuda yazan yaziya degilde neden senin sözüne inanalim?" diyebilirsiniz. Stevia, üniversitedeki sunum konularimdan biriydi demem yeterli olur sanirim. |
|
Etiketler |
bu, da, dikkat, domuz, gidalar, gıdalar, katisi, katısı, var |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dikkat! Bu gıdalar kanser riskini artırıyor | Sanem | Sağlık Köşesi | 0 | 27 Mayıs 2018 13:23 |
Dünya'nın En Hafif Katısı: Grafen Aerojel. | Düş | Makaleler | 0 | 12 Ekim 2014 13:33 |
Kurban pazarlığında domuz gribine dikkat! | Juventus | Sağlık Köşesi | 0 | 07 Kasım 2009 10:38 |
Domuz gribinden sonra, şimdi de Afrika domuz gribi | AngeLus | Sağlık Köşesi | 0 | 27 Ekim 2009 14:51 |