26 Ağustos 2008, 21:02 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mideniz yanıyorsa. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mide yanmasından şikâyetçiyseniz sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri tüketmelisiniz. Mide yanması zaman hepimizin şikâyet ettiği bir sorundur. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkün. Öncelikle yemekleri az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin. Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın. Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçının. Neler yiyebilirsiniz? Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur. Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup kati meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için. Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın. Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor. Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin. Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor. Muz: Mideyi seven meyvelerin basında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor. Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor | |
|
Etiketler |
mideniz, yanıyorsa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mideniz de Grip Olur! | Adrasteia | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 18 Ocak 2012 23:46 |
Mideniz Özen İster | Heidi | Sağlık Köşesi | 0 | 14 Haziran 2008 12:00 |