19 Haziran 2008, 16:13 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kızartma Yağını Defalarca Kullanmayın Kızartmalık yağın uzun süreli kullanımının insan sağlığı açısından risk oluşturduğu belirtildi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmed Kayacıer, Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu'na katıldı. Kızartmanın gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir işleme tekniği olduğunu belirten Doç. Kayacıer, "Genel olarak kızartma işlemi, ürünün derin bir yağ içine daldırılması ve pişirilmesinden ibarettir. Bu süreçte temel amaç, hızlı pişirmenin yanında ürüne farklı bir lezzet kazandırmaktır. Kızartma esnasında ürünle yağ arasında ısı ve kütle transferleriyle bir dizi reaksiyon oluşumu sonucu, yağda çeşitli fiziki ve kimyevi değişimler meydana gelmektedir" dedi. Kızartmalık yağlarda sıcaklığın etkisiyle trans yağ asidi oluştuğunu anlatan Ahmed Kayacıer, "Bu yağ asitleri, kötü kolestrolü arttırarak kalp damar hastalığı riskini yükseltmektedir. Bazı çalışmalar, yağın kızarması sırasında ortaya çıkan oksidasyon ürünlerinin kanserojen etkili olduğunu ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu. timeturk | |
|
Etiketler |
defalarca, kullanmayın, kızartma, yağını |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aynı Şakaya Defalarca Gülmezken, Aynı Şey İçin Defalarca Ağlamak Çok Saçma.. | GabrieLLa | Amatör Şairler | 8 | 15 Haziran 2021 19:37 |
Soğuk hava fındık yağını vurdu | Desmont | Haber Arşivi | 0 | 11 Aralık 2014 18:16 |
Servicesler Gitti Yağını Değişelim :)))) | Z-Lined | Komik Loglar | 1 | 30 Kasım 2010 17:55 |
İşte göbek yağını eriten gıda | Asimavi | Merak Ettikleriniz | 0 | 31 Ağustos 2008 15:08 |