30 Mayıs 2008, 11:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Izgara Et Yemeden Önce İyi Düşünün İşte mangaldaki riski azaltmanın yolları... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Doktorlar mangal mevsiminde Izgara et sevenleri uyarıyor... Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü, mangalda pişirilen etlerin kansere neden olabileceğini belirtiyor.Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü, mangalda pişirilen etlere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Daha önce de yapılan açıklamada, bu etlerin kansere neden olabileceği uyarısı da yapıldı. Enstitü tarafından yayınlanan raporda yapılan 7 bin ayrı çalışmada da, ister beyaz et, ister kırmızı et isterse de balık eti olsun, ızgarada kızartılan etlerin potansiyel kanserojen etkisi olduğunun saptandığı vurgulandı. Mangal ateşi yakmaktan vazgeçemeyeceklere et yerine, sebze ya da meyve kızartmaların tavsiye ediliyor. ASİTLER ÇOK TEHLİKELİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yüksek ısıda kızartılan kırmızı et, kümes hayvanı eti ya da balık etindeki proteinler, heterosiklik aminoasit üretiyor. Bu asit, kanserojen madde olarak kabul ediliyor. Mangalla birlikte vücudumuza katma ihtimali bulunan diğer kanserojen madde ise, etteki yağ ve suların damladığında ya da sıcak ızgaraya konulduklarında çıkan ve ete de sinme ihtimali bulunan dumanın içerdiği çok halkalı aromatik hidrokarbonlar. New Jersey Kanser Enstitüsü diyetisyen uzmanlarından Maureen Huhmann, insanları ızgara etten uzak durmaları konusunda uyarmaya çalıştıklarını anlatarak, "Izgara et yemeyi nadiren yaptığınız bir şeye dönüştürün. Eğer ızgarada pişmiş bir şey yiyecekseniz de en azından yediğiniz ette siyah ya da yanık olmadığından emin olun" uyarısında bulunuyor. SALAM SUCUK VE BURGER DE TEHLİKELİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Uzmanlar, mangalın gazlı ya da kömürlü olmasının sonucu değiştirmeyeceğini belirtiyor. "Hot dog" gibi korunmuş etler konusunda da özel uyarıda bulunuyor. Rapor, sosis, sucuk, salam, burger, bacon gibi, tuzlanıp, tütsülenip pişirildikten sonra paketlenen et ürünlerinden uzak durulmasını da tavsiye ediyor. Uzmanlar, kırmızı etin, özellikle de sosis gibi işlenmiş kırmızı etlerin, bağırsak kanserine yol açtığını da ortaya koyuyor. MANGALDAKİ RİSKİ AZALTMANIN YOLLARI Uzmanlar mangaldan vazgeçemeyenlere kanser riskini azaltacak şu tavsiyelerde bulunuyor: Izgara süresini azaltın. Eti ızgaraya koymadan önce, mikrodalgada ya da fırında bir süre pişirin. Et suyunun ateşe düşerek kanserojen etki yapabilen duman üretmesini engelleyin. Bunun için, ızgaranızı bazı yerlerinde delikler açtığınız alüminyum ile kaplayabilirsiniz. Odun ateşi de diğer ateşlere göre kısmen daha güvenli. Asla kararmış ya da yanık et yemeyin. Pişmesi daha kısa zaman tutan, şiş kebap gibi küçük parçalı etleri tercih edin. Yağsız et, daha az damlar, daha az duman çıkarır. Mangal etlerindeki yağları iyice temizleyin. Kümes hayvanlarının etlerinde deri kalmadığına emin olun. En iyi sosis, yenilmeyen sosistir. Paketlenmiş et ürünlerinden uzak durun. Isı kaynağı ile etleri koyduğunuz ızgara zemini arasında en az 15 santimetre mesafe bulunsun. Kaynak: Ntv | |
|
Etiketler |
izgara et yemeden, once iyi dusunun, Önce |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domatesteki gizli tehlike! Yemeden önce bir kez daha düşünün | İpek- | Sağlık Haberleri | 0 | 22 Temmuz 2023 22:59 |
İncir yerken dikkat: Yemeden önce bir kez daha düşünün! | Risque | Sağlık Köşesi | 0 | 05 Nisan 2023 10:37 |
Ayrılmadan önce iyi düşünün | AngeL | Ah Kadınlar | 0 | 05 Ekim 2014 22:48 |
Öpmeden Önce Düşünün! | Lucifer | Çocuk Sağlığı | 0 | 15 Ocak 2012 06:25 |
Anlatmadan önce iyi düşünün! | Ay | Felsefe | 0 | 11 Kasım 2011 11:25 |