IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2012, 22:05   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Panik Atağın İş Kadınları Üzerindeki Etkisi




Dr. Mehmet Yavuz’un verdiği bilgiye göre mükemmeliyetçi, hassas, titiz, başarılı olma konusunda hırslı kadınlar, panik atak konusunda daha çok risk taşıyor. Vurdumduymaz, gamsız ve dağınık bir görünüş arz eden kadınlar ise panik atak tehlikesinden çok daha uzak. Bu yüzden panik atak zeki ve güzel kadınlarda daha sık görülüyor.

Panik atağın beynin kötü bir şakası olduğunu belirten Yavuz, "İnsan beyni milyarlarca bilgisayardan oluşmuş devasa bir network gibidir. Henüz keşfedilmeyi bekleyen birçok özelliği vardır. Beynimiz neden vücuda şaka yapmak istiyor ve neden yanlış alarmlarla vücudumuzu aldatıyor? Bunu henüz bilmemekteyiz. Belki de canı eğlence istemektedir. Ama bildiğimiz bir şey var ki; panik atak en acil ve tedavi edilmesi gereken önemli bir hastalıktır" dedi. Ancak bu kadar önemli olmasına rağmen panik atağın insanlar tarafından çok önemsenmediğini vurgulayan Mehmet Yavuz, panik atak hastasının en önemli sıkıntılarından birinin hastalığını etrafındaki yakınlarına anlatamaması ve kendisini ifade etmekte zorlanması olduğunu söyledi. "Çünkü insanlar onun fiziksel bir rahatsızlığının olmadığını görerek, onun yoğun olumsuz ruhsal tablosunu hiç umursamazlar. Kişiye adeta ölümlerden ölüm seçtirmesine rağmen, kişinin çevresi tarafından en az ciddiye alınan hastalık panik ataktır" diyen Dr. Mehmet Yavuz panik atak yaşayan kişilerin her gün ölüm hissini yaşadığını ve ilaç, sağlık merkezleri, hastalıklar konusunda kendini sürekli geliştirme ihtiyacı duyduğunu belirtti.

"PANİK ATAK HASTALARI RAHATSIZLIKLARINI ÇEVRESİNDEKİLERE ANLATMAMALI-"

Panik atak hastalarının, rahatsızlıklarını doktorları dışında çevresindekilere anlatmaması gerektiğini, ancak genelde hastaların olur olmadık kişilere hastalıklarını anlatarak rahatlamaya çalıştıklarını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz bu durumdan kaçınılması gerektiğini, aksi durumda bu davranışın hastalığı daha inatçı yaptığına dikkat çekerek, "Panik atak hastası kesinlikle bir başkasının hastalık hikâyesini dinlememelidir. Nasıl olmuş, nasıl hastalanmış, nasıl tedavi görmüş, hangi tetkikler yapılmış bu tür sorgulamalardan uzak durmalıdır. Hastanelere ya da evlere hasta ziyaretine gitmemelidir. Taziye ziyaretine asla gitmemeli, vefat eden kişinin nasıl ve neden öldüğünü asla sorgulanmamalıdır. Bütün bu yasaklamalara hastalık yatışana kadar en az 6 ay -1 yıl uyulmalıdır" dedi.

"PANİK ATAK TEDAVİSİNDE EN ETKİLİ YÖNTEM TMS"

Panik atak ve depresyon gibi rahatsızlıkların, beynin bazı bölümlerinin ----olojik olarak aksamasından kaynaklandığını hatırlatan Dr. Mehmet Yavuz, "Özellikle sol prefrontal korteks psikolojik dünyamızı şekillendiren ve düzenleyen merkezdir. Psikolojik bozukluklar, prefrontal korteksin iyi çalışmaması ya da aksaması sonucunda ortaya çıkar. Biz yaptığımız araştırmalarda sol prefrontal korteksin yanında sağ oksipital korteksin de psikolojik hayatımızı yönlendirdiğini tespit etmiş durumdayız. Ama ağırlık prefrontal kortekstedir. TMS (Transkranial Manyetik Stimülasyon) ile başta sol prefrontal korteks olmak üzere bu iki bölgenin bir nevi resetlenmesi, panik atak ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların düzelmesine ve hastalığın temelden çözülmesine neden olmaktadır. Panik atak hastaları ilaçlara güvensizlik duyarlar. Bu nedenle TMS uygulamaları onlar için ideal çözüm olabilir. TMS tedavisi esnasında eğer ilaç kullanılıyorsa ilk etapta bunları kesmemelidir. Sonraki süreçte zaten ilaçlara duyulan ihtiyaç azalmakta hatta tamamen ortadan kalkabilmektedir" dedi.

Milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
Üzerindeki, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Panik Atağın İş Kadınları Üzerindeki Etkisi MarveL Ruh Sağlığı 0 31 Temmuz 2019 13:32
Kafeinin sperm üzerindeki etkisi NerqiS Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2018 21:57
İşte Panik Atağın Tedavisi Zen Sağlık Köşesi 0 12 Haziran 2014 12:04
Panik Atağı nedir? Panik Atağın Belirtileri nelerdir? Lucifer Ruh Sağlığı 0 29 Aralık 2011 02:12
Ayrılığın Erkek Üzerindeki Etkisi aŁmiηa Ah Erkekler 0 04 Şubat 2011 14:20