IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2012, 01:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uykusuzluk Tedavisi




uykusuzluk, uykusuzluk nedenleri, uykusuzluk tedavisi, uykusuzluğa ne iyi gelir, uykusuzluğun nedenleri, uykusuzluk hastalığı
Uykusuzluk tedavisi ve uykusuzluğa iyi gelen bitkiler. Uyku proplemleri yalnızca uyku süresi olarak değerlendirilmemelidir. Aynı zamanda uykuya dalma güçlüğü ve uyku kalitesi olarak da düşünülmelidir. Yattıktan kısa bir süre sonra uyuyabilmek ve de sabahleyin uyanıldığında kişinin kendini dinlenmiş olarak hissetmesi önemlidir. Bitkisel yatıştırıcıların etkisi birkaç haftalık kullanımdan sonra gerçekleşir. En az üç hafta kullanılmalıdır.
Şifalı Bitkiler UykusuzlukUyku Getiren Bitkiler
Kediotu kökü: Latince ismi Valeriana officinalis olan kedi otu kökü uykusuzluk tedavi si ve ankisiyeteye yönelik kullanımıyla bilinmektedir. Avrupa ülkelerinde uykusuzluk sorunu için reçetesiz satılan bir ilaç olarak onaylanmıştır.
Bilimsel literatürde, kedi otunun farmakolojisiyle ilgili olarak 200 den fazla bilimsel inceleme yayınlanlanmıştır.
Kediotuyla ile ilgili yapılan araştırmalarda bu bitkinin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, uyku zamanını uzattığı, derin uyku aşamalarını artırdığı ve uyku kalitesini ciddi bir şekilde artırdığı tespit edilmiştir.
Kediotu kökünün sentetik sakinleştirici ilaçlar gibi bağımlılık yapmak ve ertesi gün uyuşukluk, sersemlik, konsantrasyon bozukluğu, zihinsel karmaşa ve fiziksel performansta düşüklük gibi yan etkilere sahip olmadığı belirtiliyor.
Uykuya yardımcı olması için tavsiye edilen günlük doz 150-300 miligramdır. 900mg’a kadar güvenli olarak kullanılabilir. Yatmadan 1saat önce alınır. Bağırsakta çözünen tabletler ya da alkollü ekstreler tercih edilmelidir. Normal dozun yan etkisi çok nadirdir. 500-1000 mg dozda alındığında, algılama ve psikomotor fonksiyonları üzerinde olumsuzluğa neden olmadığı klinik olarak gösterilmiştir. Ancak çok yüksek dozlarda başağrısı, yorgunluk, huzursuzluk ve görmede bulanıklık gibi yan etkilere sebep olabilir.
Aralıksız kullanılmamalıdır. 4-6 haftada bir kullanıma ara verilmesi gerektiği aksi takdirde uyarıcı etki yapmaya başlayabileceği belirtiliyor. Oğulotuyla dönüşümlü kullanılması tavsiye edilmektedir.
Belirtilen dozlardan daha yüksek oranda alınmamalıdır.
Uzun süreli kullanılmamalıdır.
Diğer sentetik yatıştırıcılarla birlikte alınmamalıdır.
Çarkıfelek ( Passiflora incarnata): Orta derecede uyku proplemlerinde kullanılabilecek bir bitkidir. Yan etkisi çok azdır ve bağımlılık yapmaz. Uykusuzluk ve stres için Passiflora incarnata türü kullanılmalıdır. Diğer türleri yeterli etkiye sahip değildir. (Ülkemizde Passiflora incarnata yetişmemektedir. Ülkemizde yetişen mavi çarkıfelekotu ise tıbbi amaçlı kullanılmaz) Eczanelerden temin edilebilir.
Melisa Yaprağı: Oğulotu olarak da bilinen Melisa, sinir sistemini gevşetici ve uyku sorunlarında rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Uykusuzluğun ve sinir gerilimlerinin tedavisinde yardımcı etkilere sahip olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı hafif depresyonda, sinirsel kökenli çarpıntılarda olumlu etkiler gösterebilir.
Melisa Çayı : 2 çay kaşığı ince kıyılmış melisa yaprağı bir bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika süreyle demlenir ve süzülerek içilir. Balla tadlandırılarak günde 2 ila 4 bardak içilebilir. (melisa çayı hazırlanırken melisa bitkisinin kaynatılmaması gerektiğini belirtmek gerekir.)
Burda dikkat edilmesi gereken şey kullanılan bitkinin gerçekten melisa olup olmadığını bilmektir. Aktarlarda limonotu yaprağı melisa diye satılmaktadır.
Şerbetçiotu: Uykusuzluk için için kullanılan bir diğer bitki şerbetçiotudur.
Şerbetçiotu Çayı: 1 tatlı kaşığı şerbetçiotu çiçeği bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika kadar demlenir ve de süzülerek içilir.
Acı tadından dolayı şerbetçiotu çayının içimi zordur. Bu yüzden melisa yaprağı ve lavanta çiçeğiyle karıştırılarak alınması tavsiye ediliyor.
Lavanta: Uykuya dalma zorluğu ve huzursuzluk için lavanta çiçeği faydalı olabilir.
Lavanta Çayı : 1-2 kahve kaşığı lavanta çiçeği üzerine bir fincan kaynar su döküldükten sonra üstü kapalı olacak şekilde 5 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Akşamları 1-2 fincan içilmesi tavsiye ediliyor.
Nane: Yatmadan evvel içilen nane çayı sinir sistemini rahatlatır. Sakinleştirici özelliğe sahip olan nane uykuya yardımcı olabilir.
1-2 tatlı kaşığı nane 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve üstü kapalı biçimde 10 dakika demlenir, süzülerek ve tatlandırılmadan içilir.
Uyku Sorunları İçin Kullanılan Diğer Ürünler.
Melatonin: Uyku-uyanıklık devrini düzenlemeye yardım eden bir hormon olan melatonin uyku proplemlerinde kullanılmaktadır. Yapılan bir araştırma sonucuna göre melatonin çabuk şekilde uykuya dalmayı sağlamaktadır.
Yatmadan 2 saat önce 1-2 mg alınması önerilmektedir. Yine uyumadan 30 dakika önce alınan dil altı formu da vardır. Melatoninin sürekli değil arasıra kullanılması gerektiğini belirtilmek gerekir. Ayrıca melatonin kullanımından sonra araba-taşıt kullanılmamalıdır.
L Triptofan:
Vücudun kendi kendine üretemediği temel amino asitlerden biri olan Triptofan serotonin ve melatonin gibi sinir ileticileri için hayati bir elementtir. Serotonin ruhsal durum düzenlemesi ve uyku için temel gereksinimdir. Yapılan araştırmalar, serotonin seviyesinin düşük olmasının uyku sorunlarına sebep olduğunu göstermektedir. 5-HTP olarak bilinen triptofanın ikincil ürünü eczanelerden temin edilebilir. Hindi eti, süt, muz, kefir triptofan içeren besinlerdir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
tedavisi, uykusuzluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikolojik hastalıklar tedavisi nasıl olur? tedavisi ne kadar sürer? BeSte Ruh Sağlığı 0 15 Temmuz 2024 15:36
Ortocell.net Kalça Kireçlenmesi Tedavisi Ve Kalçaya Kök Hücre Tedavisi Hizmetleri ZeuS Web Site Tanıtımı 0 04 Ağustos 2023 15:07
Ortocell.net Diz Kireçlenmesi Tedavisi Ve Dize Kök Hücre Tedavisi Hizmetleri ZeuS Web Site Tanıtımı 0 01 Ağustos 2023 18:58
Uykusuzluk Nedenleri ve Tedavisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 10:39
Gebelikte Uykusuzluk Sorununun Tedavisi Sue Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Temmuz 2012 12:54