04 Ocak 2021, 17:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zambak Reçeli Malzemeleri 2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak 2 yemek kaşığı toz şeker 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölerek küçültün. Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin. Üzerini örterek iki gün bekletin Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin. Servise hazır hale getirin. | |
|
Etiketler |
zambak reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zambak Nedir? | PySSyCaT | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 1 | 08 Mart 2016 00:00 |
Ak Zambak Nedir? | Violent | Sözlük | 0 | 26 Kasım 2013 13:11 |
Zambak Reçeli Nasıl Yapılır | Burce | Reçel Tarifleri | 0 | 31 Mart 2012 00:49 |
Zambak Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:06 |