04 Ocak 2021, 17:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bergamut Reçeli (Antalya) Bergamut Reçeli (Antalya) 2 adet bergamut 1/2 adet limon 5 su bardağı toz şeker 5 bardak su Bergamutların sarı dış kabuklarını bıçakla ayıklanır. Zar kabukları ayıklanmış bergamutları boylamasına dörde bölünür. İçteki ekşi sulu kısımları temizleyiniz. Kalın etli kabukları kuşbaşı büyüklüğü doğranır. Kabukları rulo yapmaya elverişli biçimlerde kesilebilir. Rulo yapılır ve iğne ile ipliğe dizilir. Kuşbaşı doğranmış veya ipliğe dizilmiş kabukları harlı ateşte kaynayan bol suya atılır. 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğumaya bırakılır. Haşlama suyu içinde bir gün bekletilir. İkinci gün bergamutların içinde beklediği suyu dökülür . Şeker ve su tencereye koyulur ve orta ateşte kaynatılır. Suda dinlenmiş bergamut kabuklarını sünger gibi elde sıkıp suyu çıkartılır ve kaynamakta olan şuruba atılır. Bergamutlar şurubu çekip saydamlaşınca ve de şurup kıvamını bulunca limon suyunu gezdirilir ve birkaç karıştırmadan sonra da ocağın altını kapatılır. Reçel ılınınca kavanozlara doldurulur. Soğuduktan sonra kavanozların tepesine kağıt koyup kapakları kapatılır. | |
|
Etiketler |
bergamut reçeli (antalya) |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nar Reçeli | Tanem | Reçel Tarifleri | 0 | 09 Aralık 2018 13:10 |
Süt Reçeli | Lcia | Reçel Tarifleri | 0 | 02 Eylül 2014 21:31 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Patlıcan reçeli (antalya) | Sır | Reçel Tarifleri | 3 | 23 Ekim 2010 16:49 |