04 Ocak 2021, 16:06 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tereyağlı Mor Bağ Üzümü Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tereyağlı Mor Bağ Üzümü Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 2 kilo bağ üzümü tercihe göre 2-3 bardak şeker yarım limon suyu yarım bardak su 1 tatlı kaşığı tereyağı Tereyağlı Mor Bağ Üzümü Reçeli Tarifi Yapılışı Bağ üzümlerini ayıklayıp şekerini döküyoruz ve yarım saat kadar bekletip ocağa alıyoruz. Suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Üzümler küçülüp artık buruşmaya başlayınca tereyağını limonu ekliyoruz.ve bir taşım daha kaynatıp sıcak sıcak cam kavanoza alıyoruz ağzını sıkıca kapatıp serin karanlık yerde muhafaza ediyoruz. Tereyağ katmamızın amacı aynı zamanda küflenmeyi ve köpürmeyi önlemek. Bol lezzetli reçelimiz hazır çocuklarımıza artık ev reçeli verebiliriz hazırlar yerine..afiyet olsun.
__________________ Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
recel, tarifi, uzum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayı üzümü | Sarya | Alternatif Tıp | 0 | 31 Aralık 2020 04:53 |
Frenk Üzümü (Bektaşi Üzümü) | Desmont | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 0 | 01 Mart 2015 13:22 |
Frenk Üzümü Reçeli Tarifi | oneofgirl | Reçel Tarifleri | 0 | 25 Temmuz 2013 17:45 |
Ayı Üzümü İnebüddüp, İt kocayemişi, İt üzümü, Avcı üzümü | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:34 |
Tereyağlı Ekmek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:05 |