20 Haziran 2019, 02:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Böğürtlen Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Böğürtlen Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri 600 g böğürtlen 400 g toz şeker ½ (yarım) çay kaşığı limon tuzu Böğürtlen Reçeli Tarifi'nin Yapılışı Böğürtlenlerimizi yıkıyoruz. Çelik tencere alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve 30dk kadar bekletiyoruz. Ara ara salçalı suya ve yağlı yemeğe girmemiş tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 20dk kaynatıyoruz.(ben bu işlem için miktar az olduğu için ocağımın en küçük gözünü seçtim) Ateşten indirmeden1-2 dk önce limon tuzunu ekleyin, karıştırın ve ateşten indirin. Reçeliniz size sulu gelecektir, 1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli, tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın. Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Alıntı
__________________ Ruhum hep hayLaz kaLacak, Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. " | |
|
Etiketler |
recel, reçeller |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Böğürtlen | Rhytia | Alternatif Tıp | 0 | 19 Şubat 2014 22:11 |
Böğürtlen Likörü | oneofgirl | İçkiler İçecekler | 0 | 16 Ağustos 2013 16:26 |
Böğürtlen reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:29 |