01 Mayıs 2018, 22:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcan Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan 8 bardak şeker 3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap Yapılışı: Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır. Soyulanlar hemen suya atılır. Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır. Suyu iyice süzülür. Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür. Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur. Kaynatılır ve köpükleri alınır. İçerisine patlıcanlar atılır. Kaynamaya bırakılır. Sonra nohut kadar şap atılır. Yine kaynatmaya devam edilir. Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir. Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir. Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanfiller saplanır. Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar. Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir. Afiyet olsun…
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
patlıcanreçeli, reçeller, yemektarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süt Reçeli | Lcia | Reçel Tarifleri | 0 | 02 Eylül 2014 21:31 |
Dut reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:40 |
Patlıcan-Biber Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:21 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Patlıcan reçeli (antalya) | Sır | Reçel Tarifleri | 3 | 23 Ekim 2010 16:49 |