Muhteşem Gökkuşağı Reçeli Tarifi'nin Yapılışı
Akşamları yediğiniz mandalinanın kabuğunu, 2 portakalı ve bir limonu bir kaç gün evvel buzluğa koyun. Reçel yapımından 10 dk evvel buzluktan çıkarın. Bir 10 dk bekledikten sonra mandalina kabuklarını ince ince kesin. 1 elma rendeleyin .Portakalı ve limonun kabuklarını rendeleyin .Bir bardak suyu düdüklüde yarım saat pişirin .Suyu dökün demiyorum .Çünkü buzluk da oldukları için acısı olmuyor. Piştikten sonra içine 2 portakalı ve limonu istediğiniz ölçüde doğrayın .Sonra 3 su bardağı şeker, yarımdan biraz fazla su, 2 çubuk tarçın, 5 adet karanfil ve bir çay kaşığı tereyağ (köpük olmaması için) koyup yarım saat önce hızlı kaynayınca orta ateşte pişirin. İndirirken bir paket vanilya ve bir tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyip ateşi kapatın. (Dolaba bir çay tabağı koyun .Reçelin kıvamını anlamak için reçelden damlatın akmıyorsa tamamdır) .Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.