28 Mart 2016, 22:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yaban Mersini Marmelatı Yaban Mersini Marmelatı Tarifi'nin Malzemeleri
Her meyvenin olduğu gibi yaban mersininin de farklı çeşitleri bulunmakta, en yaygın bilinen türü incir gibi küçük çekirdekli olandır fakat benim kullandığım Mersin tek çekirdekli ve mermelat yapmaya daha uygun diye düşünüyorum, su bardağım büyük bardaktır, mersinler ayıklanıp güzelce yıkanır büyük bir tencereye alınır içerisine yarım su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır ,az sonra sulanıp kaynamaya başlar meyvelerin kabukları açıldığında altı kapatılır ve ince delikli süzgeçten geçirilir ,çekirdek ve kabukları ayrıldıktan sonra şekeri katılıp bir miktar kaynatılır ,kıvamına siz karar verin ,ben koyu severim, oldu dediginiz anda sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirin tutsunlar ,benim reçelim iki yarım kg lık kavanoz ve bir kase oldu yapacaklara kolay gelsin. Afiyet olsun.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
marmelat, mersini, yaban |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru Dut Marmelatı | Amelia | Reçel Tarifleri | 0 | 21 Mart 2014 20:05 |
Yaban mersini diyabet riskini azaltıyor.. | Tufan | Sağlık Köşesi | 0 | 31 Ağustos 2013 21:15 |
Donmuş Muz Ve Yaban Mersini Milkshake | oneofgirl | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Ağustos 2013 16:53 |
Avcı Üzümü Yaban Mersini | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:39 |