06 Mayıs 2014, 16:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zencefilli Portakal Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bir buçuk kg portakal Yeteri kadar su 5 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil Zencefilli Portakal Reçeli Yapılışı PORTAKALLARI yıkayıp çatalla üzerine delikler açtıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kabuğunun acı suyunun gitmesi için kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Aynı işlemi her seferinde yeniden soğuk su koyarak 2 kez daha tekrarlayın. Portakalları sudan alıp ılıtın ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Varsa çekirdeklerini ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve zencefil ilave edin. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayıp karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri alarak 1 saat pişirin. Limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. (sofra) | |
|
Etiketler |
portakal, reçeli, zencefilli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakal Kabuğu Reçeli | Estela | Reçel Tarifleri | 2 | 11 Ağustos 2013 01:30 |
Zencefilli Pancarlı Yer Elması Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:57 |
Mangolu Portakal Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:54 |
Tarçınlı Portakal Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:25 |
Portakal Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:50 |