25 Temmuz 2013, 17:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kızılcıklı Erik Reçeli Malzemeler 1 kg. ufak mürdüm eriği 350 gr kızılcık 4 su bardağı şeker 2-3 damla limon Yapılışı Yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp ayrı ayrı tencerelerde 3-4 dakika haşlayın. (erikleri epeyce büyük bir tencere haşlayın, kızılcıklar için ufak bir tencere yetiyor). Orta boy bir tencerenin üstüne bir tel süzgeç yerleştirin ve eriklerle kızılcıkların sadece kabukları + biraz posaları kalana kadar süzün. (posaları eklemiyorsunuz) Sonra tencereye 4 su bardağı şeker döküp 1, 1-5 saat iyice reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Bir de hiç su ekleyin.bu arada meyveleri haşladığımız suları birleştirip 2 su bardağı şeker ekleyerek şerbet yapın. Soğukken tadı çok güzel oluyor. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
erik, kızılcıklı, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elmalı Erik Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:55 |
Baharatlı Erik Reçeli | Liaaa | Reçel Tarifleri | 0 | 23 Nisan 2012 03:57 |