25 Temmuz 2013, 17:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Açma Marmelatı Tarifi Malzemeler * 1/2 kg kuru kayısı * 2 su bardağı su * 2 su bardağı şeker * 2- 3 diş karanfil Yapılışı Öncelikle kayısı ayıklanıp iki-üç kez soğuk suyla yıkanır.Tekrar kururken içinde kalan toz ve benzeri şeylerden şişerek arınması için kaynara yakın su konularak yarım saat kadar bekletilir ve yeniden yıkanır. Bir tencereye alınan kayısılara iki bardak su konularak kaynamaya bırakılır.Karanfil atılır.Kaynama başlayınca ocak kısılarak kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Şeker ilave edilir ve arasıra karıştırılarak yaklaşık 20- 25 dakika pişirilip sıcakken kavanozlara konup ağzı sıkıca kapatılır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
acma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Armut Marmelatı | Zen | Reçel Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:48 |
Çilek Marmelatı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:47 |
Kayısı Marmelatı | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:45 |
Kahvaltılık Açma Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 24 Şubat 2012 17:39 |
Acil Yardım Shh Da shell Hesabi açma Veya Pleskde Shell İrc hesabı açma | MySQL | Servisler | 1 | 13 Temmuz 2006 11:11 |