25 Temmuz 2013, 17:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Frenk Üzümü Reçeli Tarifi Malzemeler 1.250 gr Frenk üzümü 2 kg tozşeker 1 lt su 1 limon Yapılışı Frenk üzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg toz şeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenk üzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirilir, 24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gram limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır. | |
|
Etiketler |
frenk, reçeli, tarifi, Üzümü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kurt Üzümü ve Faydaları | Liaaa | Alternatif Tıp | 1 | 09 Mart 2022 21:18 |
Frenk Üzümlü Şampanya | yoSun | İçkiler İçecekler | 0 | 30 Haziran 2012 10:46 |
Frenk çömleği (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:18 |
Frenk Üzümlü Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 16 Temmuz 2010 18:37 |
Ayı Üzümü İnebüddüp, İt kocayemişi, İt üzümü, Avcı üzümü | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:34 |