Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
* Reçelinizin olduğunu anlamak için şerbetinden bir damla tırnağınızın üstüne damlatın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. akmıyorsa reçel olmuştur.
* Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler.
* Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. küflenmez.
* Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. reçel şekerlenmez.
* Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır.
* Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir.
* Reçel için seçilecek meyveler taze Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ezik ve çürük olmamalıdır.
* Her meyvenin reçeli yapılabilir.
* Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 5 kg şeker konulabilir.
* Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir.
* Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir.
* İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir.
* Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır.
* Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kapağı yeniden iyice kapatılmalıdır.
* Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır.