19 Mayıs 2013, 17:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zencefilli Pancarlı Yer Elması Reçeli Zencefilli Pancarlı Yer Elması Reçeli Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 300 g ayıklanmış ve rendelenmiş kırmızı pancar 3 çay bardağı su 700 g ayıklanmış, küp doğranmış yer elması 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Pancar rendesini su ile kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Sürenin sonunda yer elmalarını ve zencefili ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Reçel tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın. | |
|
Etiketler |
elması, pancarlı, reçeli, yer, zencefilli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pancarlı Dip Sos Tarifi | Zen | Soslar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:26 |
Pancarlı sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:50 |
Yer Elması - Yer Elması Nedir - Yer Elması Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:22 |
Pancarlı Ebegömeci | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 18:49 |