19 Mayıs 2013, 17:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Elmalı Kayısı Reçeli Elmalı Kayısı Reçeli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 500 g çekirdeği ayıklanmış kayısı 500 g kabuğu ve çekirdeği ayıklanmış elma 1 çay bardağı su 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap 1 kg toz şeker Hazırlanışı: Elma ve kayısıları küçük küpler şeklinde doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine suyu ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelere ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için tamamen soğuyuncaya kadar (30-40 dakika ara ile) kavanozların ters-yüz çevirme işlemini tekrarlayın. Not: Resimdeki görüntüyü elde etmek için, meyvelere 2 adet kırmızı elmanın çok ince ve küçük şeritler şeklinde doğranmış kabuğunu ilave edin. | |
|
Etiketler |
elmalı, kayısı, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elmalı Erik Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:55 |
Kayısı Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:32 |
Kayısı Marmelatı | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:45 |
Bademli Kayısı Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:04 |
Şeftali ve kayısı :) | Luthien | Fıkra | 2 | 21 Kasım 2011 08:36 |