18 Mayıs 2013, 23:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcan-Biber Reçeli Patlıcan-Biber Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Patlıcan-Biber Reçeli Yapılışı ÖNCELIKLE biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun. | |
|
Etiketler |
patlıcanbiber, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Karpuz Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:49 |
Biber ve patlıcan dolması (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:05 |
Patlıcan reçeli (antalya) | Sır | Reçel Tarifleri | 3 | 23 Ekim 2010 16:49 |
Biber - Biber Nedir - Biber Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:28 |