03 Kasım 2012, 19:48 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Armut Marmelatı MALZEMELER 1.200 gr armut 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin | |
|
Etiketler |
armut, marmelatı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erik Marmelatı | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 19 Mayıs 2013 18:10 |
Ayva Marmelatı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:48 |
Elma Marmelatı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:46 |
Kayısı Marmelatı | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:45 |
Yasemin Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:33 |