03 Kasım 2012, 19:44 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kayısı Reçeli MALZEMELER 3 su bardağı su 1.5 kg toz şeker 650 gr kuru kayısı 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. | |
|
18 Mayıs 2013, 23:32 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kayısı Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Kayısı Reçeli Yapılışı KAYISILARIN parçalanmamasına dikkat ederek çekirdeklerini çıkarın. Tozşekerle birlikte derin bir tencereye alıp, kayısılar suyunu bırakana dek yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Ocağa oturtup, oluşan köpükleri alarak kaynamaya bırakın. Şerbet tırnağınızın üzerinde damla şeklinde duruyorsa, reçel olmuş demektir. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Tereyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Bademleri ilave edip ocaktan alın. Reçel sıcakken kavanozlara pay edin. Dilediğiniz şekilde servis yapın. |
|
Etiketler |
kayısı, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İncir Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 3 | 19 Mayıs 2013 13:18 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Şadok Reçeli | Liaaa | Reçel Tarifleri | 0 | 07 Mayıs 2012 19:25 |
Zambak Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:06 |
Bademli Kayısı Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:04 |