IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Kasım 2012, 19:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kayısı Reçeli




MALZEMELER
3 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
650 gr kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin. Diğer bir tencereye üç su bardağı su ile toz şeker koyun ve orta ateşe yerleştirin. Karıştırarak şekeri eritin ve kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşmaya başladığında, kayısıların suyunu süzüp tencerenin içine atın ve şurup tekrar koyu kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 18 Mayıs 2013, 23:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kayısı Reçeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg kayısı
    1 kg tozşeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Yarım çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı badem içi


Kayısı Reçeli Yapılışı


KAYISILARIN parçalanmamasına dikkat ederek çekirdeklerini çıkarın. Tozşekerle birlikte derin bir tencereye alıp, kayısılar suyunu bırakana dek yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Ocağa oturtup, oluşan köpükleri alarak kaynamaya bırakın. Şerbet tırnağınızın üzerinde damla şeklinde duruyorsa, reçel olmuş demektir. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Tereyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Bademleri ilave edip ocaktan alın. Reçel sıcakken kavanozlara pay edin. Dilediğiniz şekilde servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kayısı, reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İncir Reçeli N999 Reçel Tarifleri 3 19 Mayıs 2013 13:18
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15
Şadok Reçeli Liaaa Reçel Tarifleri 0 07 Mayıs 2012 19:25
Zambak Reçeli N999 Reçel Tarifleri 0 27 Mart 2012 18:06
Bademli Kayısı Reçeli N999 Reçel Tarifleri 0 27 Mart 2012 18:04