07 Mayıs 2012, 19:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şadok Reçeli Malzemeler 1 adet şadok(kuru greyfurt,yöresel adı) 250 gr şeker 1,5 su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu 18-20 adet kürdan 1 çimdik şadok rende artığı Servis için,kaymak Hazırlanışı Kabukları meyveden ayırmak için,portakal soyar gibi kesin.6 dilime ayırın,her bir yaprağı rendenin ince kısmıyla,beyazlarına ulaşacak kadar rendeleyin(bu aşamade el ayarınızın beceriye sahip olması gerekiyor,beyaz ve sarı dış kabuk arası rendeleme gerekiyor) Her bir dilimi,2-3 parçaya boyuna kesip,küçültün.Kaynar suda 15 dk kadar haşlayın.Soğuk sudan geçirin.Soğumuş dilimleri,kıvırarak kürdanla sabitleyin. Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alın.Isıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın. 20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirin.Ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin. Serviste, soğumuş reçelinizi kaymakla servis yapın Şadok,bir tür turunçgil.Yaşadığım yörede yeni üretimine başlandı.Turunçgil reçel severler için yeni bir alternatif üretmek adına reçelini(yada tatlısını) denedim.Tarif,orjinaldir. Şadok ile ilgili detaylı bilgi için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Turunç reçelinin yapımı gibi,2-3 gün tatlandırmaya gerek yok.Ancak rende esnasında ince dengeyi tutturmak önemli.İç meyve , son derece sulu keseciklerle dolu,tatlı ekşimsi.Zevkle tüketebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
reçeli, şadok, şadok reçeli malzemeleri, şadok reçeli tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şadok Reçeli | Sarya | Reçel Tarifleri | 0 | 04 Ocak 2021 17:12 |
Nar Reçeli | Tanem | Reçel Tarifleri | 0 | 09 Aralık 2018 13:10 |
Süt Reçeli | Lcia | Reçel Tarifleri | 0 | 02 Eylül 2014 21:31 |
Dut reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:40 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |