21 Ekim 2010, 12:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcan reçeli (antalya) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEME
HAZIRLANIŞI Ortalama bir elin parmakları boyutlarındaki patlıcanlarımızın sap kısımlarını külah şeklinde kestikten sonra kabuğu ince zar gibi soyulur ve su dolu tencere de kaynamaya bırakılır fakat patlıcanlarınızın dışının sadece biraz yumuşaması yeterliğidir. Elinize aldığınızda sıkalabiliyorsa kafîdir. Bir kilo kadar sönmemiş kireci su ile ezdikten sonra biraz bekleyin ve içindeki kireç çöktükten sonra yeniden su ekleyin ve yeniden aynı işlemi yapın bu işlemi 4-5 kez yaptığınızda gerekli kıvama gelmiş olacaktır devamında içinde su ile yarım saat kadar patlıcanları bunun içinde bekletin. Daha sonrasında patlıcanları bol su ile yıkayıp iyice sıkın içinden çıkan su ile patlıcanın acı tadı da çıkar bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız o kadar tadını alır. Daha sonra 1 kilo şeker ve bir bardak su ile ocağa konulur. Kaynamaya başaldığında limon suyu ekleyerek tadı kestirilir. Kaynadığı zaman içine patlıcanlarımızı atıp 1 saat kadar içinde kaynatıyoruz. Kaynama işlemi bittiğinde patlıcanlar şekeri içine çekmiş olacaklar. Kaynadığı zaman patlıcanları soğuması için ocaktan indirilerek tenceresi ile bekletin soğudu zaman patlıcanları kavonozlara yerleştirin şurubu da üzerine dökün.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! Konu PySSyCaT tarafından (05 Ocak 2021 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir. | |
|
22 Ekim 2010, 03:52 | #3 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Patlıcan reçeli (antalya) Antalya değil, Adanada da yapıyorlar bi kere huuh. d: çok severim, bi bunu bide kabak tatlısını. |
|
23 Ekim 2010, 16:49 | #4 | ||||
Çevrimiçi ~ BLaCK_and_WHiTe ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Patlıcan reçeli (antalya)
Ya bırak ya Antalya'da daha çok yapılıyor. Hem oraya tarifi bile ben yazdım.
__________________ BLaCK_and_WHiTe is now known as SNOOPY | ||||
|
Etiketler |
antalya, patlican, patlıcan, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan reçeli nasıl yapılır? | Feronia | Reçel Tarifleri | 6 | 05 Eylül 2022 15:13 |
Bergamut Reçeli (Antalya) | Sarya | Reçel Tarifleri | 0 | 04 Ocak 2021 17:08 |
Patlıcan Reçeli | Funda | Reçel Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 22:33 |
Patlıcan-Biber Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:21 |