IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2023, 22:32   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlıklı Beslenmede Dikkat Edilecek Bazı Noktalar...




Sağlıklı yaşamanın şartlarından bir tanesi de sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenme ise hangi besinleri nasıl, ne ölçüde ve ne zaman tüketeceğimizi bilmekle başlar. Bu kitabın yazılış amacı, hayatta kalmak için yemek değil, sağlıklı yaşamak için doğru beslenmeyi öğrenip, yeme alışkanlıklarımızı ve tükettiklerimizi nasıl, ne miktarda ve ne zaman almamız gerektiğini bilerek uygulamaktır. Örneğin portakal suyu. Bir çoğumuz sabah kahvaltısında aç karna portakal suyu içeriz. Hatta birkaç bardak. Oysa bu genellikle o günümüzü hafif hafif baş dönmesiyle ve de rehavetle geçirmemize neden olur.

Akşam geç saatlerde içilerı portakal suyu geceyi uykusuz geçirmenize ve hatta kabus görmenize neden olabilir. Oysa portakal suyunu içmeden önce bir dilim ekmek yersek, bu tür şikayetlerimizi ortadan kaldırmış oluruz. Taze sıkıimış meyve suları fazla bekletilmeden içilmelidir. Çünkü, havayla temas eden meyve suyunun içindeki C vitamini, Vitamin özelliğini yitirmeye başlar. Bu nedenle meyve sularını fazlaca sıkıp daha sonra içmek için buzdolabında veya açıkta bekletme alışkanlığınızı bırakınız.

Akşam geç saatlerde portakal suyu içerseniz, o geceyi rüya görerek geçirmenize ve hatta kabus görmenize ve de rahat bir Uyku uyuyamamanıza neden olabilir. Zamansız ve aşırı içilen portakal suyu bazı insanların ruhsal durumlarını olumsuz etkileyebilmektedir. Alkol ve özellikle Sigara kullananların C vitaminine daha fazla ihtiyaçları vardır. Bu kişilerin C vitaminini içeren besinleri daha fazla tercih etmeleri gerekir. Çünkü, özellikle sigara C-vitaminini vücudumuzda yok etmektedir.

• Sabah kahvaltısını kuwetli yapıp, öğlen yemeklerini sebze ve meyve ağırlıklı olarak, akşam yemeklerini ise hafif olarak alınız.

• Abur cubur yemeyiniz.

• Akşam 9 dan sonra yeme alışkanlığını bırakınız.

• Yatmaya giderken bir bardak su içmenizin çok büyük faydası var.

• Sık yeyiniz fakat küçük porsiyonlar halinde. Her öğün arasında en az iki saat olmasına özen gösteriniz.

• Fazla tuzlu yemekten kaçınınız, vücudunuzda ödem (su birikimi) oluşumuna neden olur. Yüksek tansiyonu olanların özellikle az tuz tüketimine özen göstermesi gerekir.

• Gün boyu, fazla su içmeye özen gösteriniz. Çünkü organlarınızın rahat çalışmasına yardım etmiş olursunuz. Ayrıca toksinlerin (zehirli maddelerin) vücudunuzdan daha çabuk atılmasına ve de cildinizin genç kalmasına büyük yardımınız olmuş olur. Taze sıkılmış meyve suları cildi için çok faydalıdır.

• İleri yaşlarda süt yerine, sütten yapılmış ürünleri (peynir, çökelek, yoğurt gibi) daha çok tercih ediniz. Yoğurt öyle bir nimet ki, hikmeti saymakla bitmez.

• Fazla süt kabızlığa ve sindirim tembelliğine neden olur. Eğer sütü çokça ve severek içiyorsanız, beraberinde mutlaka bir dilim kepekli ekmek tüketiniz. Beraberinde aldığınız bir dilim kepekli ekmek sütün neden olduğu şişkinlik ve kabızlığı önler. Süt + kepekli ekmek ömrü uzatır.

• Süt içtiyseniz hemen üzerine asitli meyve veya kola cinsi içecek almayınız büyük bir olasıkla ishal olmanıza neden olur.

• Unutmayınız ki sindirim ağızda başlar. Lokmalarınızı çok çiğneyiniz. Ağız salyasında bulunan ve sindirim için birinci basamak olan pityalin enzimi ile iyice karışmasına neden olmuş olursunuz. Patetesıerinizi karanlık mekanlarda koruyunuz. Işık görmemesi gerekir. Bakınız: Açıklamalar. patates

• Sebzelerinizi çok iyi yıkayınız. Az pişiriniz. Taze fasulye, pilav ve ıspanak yemeklerini iki defadan fazla ısıtmayınız. Özellikle geniş yapraklı sebzeleri mevsiminde tüketiniz.

• Yemeğinizi yedikten sonra tatlı yemek istiyorsanız, en az iki saat sonra tüketiniz veya tatlıyı yemekten önce tüketiniz.

• Meyvelerin her defasında içeceğiniz kadarını sıkınız. Fazla bekletmeden içiniz. Buzdolabında daha sonraki öğünleriniz için meyva suyu bulundurmayınız.

• Hangi sebze veya meyve cinsi olursa olsun, buruşmuş veya çürümüş kısmını keserek değil tamamını atınız. Aynı şey ekmek içinde geçerlidir. Kütlü kısmını değil, tamamını atınız. Kütlü ekmeği kuşlara veya diğer hayvanlara asla vermeyiniz. Bunun nedenleri yeri geldikçe okuyucuya izah edilecektir. Çöpe atmak istemiyorsanız, toprağa gömebilirsiniz.

• Kalp damar rahatsızlıkları, tansiyon problemi ve aşırı kilosu olanların yağda kızarmış sebze ve et türü yiyeceklerden uzak durmaları gerekir.

• Vitamin hapı alıyorsanız aç karına almayınız. Özellikle yemek arasında almanız en doğrusudur. Yemek yedikten bir saat geçtikten sonrada vitamin hapı almanız pek faydalı değildir.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
bizim chat, bizim diyar, bizim sohbet, bizimkiler chat, bizimkiler sohbet, bizimmekan, mobil chat, mobil sohbet, sohbet ve chat odaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Beslenmede Kantinlerin Sorumluluğu Burce Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 10 Mayıs 2014 16:13
Sağlıklı Beslenmede 12 Adım YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 19:47
Rimel Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar Süslü Ah Kadınlar 0 05 Şubat 2009 11:58
Sağlıklı beslenmede altın kurallar ad3m Sağlık Köşesi 0 05 Eylül 2006 14:11