19 Mayıs 2023, 08:30 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuruluk Dolması Tarifi Malzemeler: 8 kuru patlıcan 8 kuru biber 8 kuru kabak 300 gr kıyma 1.5 çay bardağı pirinç 1 soğan 6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı Kıyılmış maydanoz Tuz Kuru nane Karabiber Kırmızı pul biber Kimyon Yarım çay bardağı tane sumak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı et suyu Sıcak su Hazırlanışı: Kuru biber, patlıcan ve kabakları ayrı tencerelerde kaynayan suya atın. Yumuşayıncaya kadar bekletin. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin. Sumağın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bekletin. Kıymayı geniş bir kabın içerisine alın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayarak kıymaya ekleyin. Pirinci yıkayıp ilave edin. Sarımsakları rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon ve zeytinyağı ekleyin. Sumağı süzerek suyunu kıymaya ekleyin ve karıştırın. Kuru biber, patlıcan ve kabakların içlerini kıyma harcı ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirin. Üzerine et suyunu gezdirip bir tabak kapatın. Dolmaların üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyin. Önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bıldık Dolması Tarifi | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Aralık 2022 19:12 |
Çipura Dolması Tarifi | Elysian | Deniz Ürünleri | 1 | 06 Ağustos 2014 14:10 |
Bıldık Dolması Tarifi | xena | Dolma ve Sarmalar | 0 | 14 Temmuz 2014 16:47 |
Bulgur Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:10 |
İskilip Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:08 |