19 Mayıs 2023, 08:28 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kestaneli Lahana Dolması Kestaneli Lahana Dolması Dolma yapmaya üşenenlerden misiniz? Tek tek kim uğraşacak onca şeyin içini doldurmakla diye düşünüyorsanız, bu tarif tam size göre! Malzemeler: 1 küçük lahana 250 gr kestane 100 gr yaban mersini 400 pilavlık pirinç 100 gr kuş üzümü 2 soğan Bir tutam taze nane Bir tutam dereotu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı dolma baharı Maydanoz 1 çay kaşığı karabiber Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp içini çıkarın. Lahanayı güveç şekline getirin. Daha sonra lahanayı kaynar suda dirice haşlayıp suyunu süzdürün. Pilav tenceresini ocağa alıp ısıtın. Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Üzüm ve yaban mersinlerini de ilave edip 1 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, nane, tarçın, dolma baharı ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirip demlenmeye bırakın. Bu arada haşlanmış kestanelerin kabuklarını soyup pilava ilave edin. Dereotu ve maydanozu ince kıyıp pilava ekleyin. Hazırladığınız pilavı lahananın içine doldurup fırın kabına alın. Lahananın etrafından 2 su bardağı su ve 1 limonun suyunu ilave edin. Üzerini folyo ile kapatıp fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma ) | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 13 Mayıs 2013 13:28 |
Saray Usulü Lahana Dolması | N999 | Dolma ve Sarmalar | 0 | 30 Mart 2012 02:46 |
Kestaneli Hindi Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:39 |
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:29 |
Adaçaylı Lahana Et Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:17 |