![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak Kavurması Kabak Kavurması Malzemeler 2 adet kabak 1 kırmızı biber 1 kuru soğan Kuru kıyma (isteğe göre) Baharat Dereotu Zeytinyağ Tarif Yağ tavaya alınıp üzerine kıyma, ince ince doğranmış soğan ve kırmızı biber eklenerek kavrulur. İnce ince kıydığımız kabaklar kavurduğumuz kıymanın üzerine eklenerek tuz ilave edilip kısık ateşte iyice kavrulması sağlanır. Baharatları ilave edilip kendi suyunda iyice kavrulması sağlanır. İnmeye yakın dereotu ilave edilip altı kapatılır. İsteğe göre üzerine yoğurt da dökülebilir.
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kabak Kavurması | Funda | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2018 23:04 |
Pirinçli Kabak Kavurması nasıl yapılır? Resimli | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Mayıs 2014 23:52 |
Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 06 Kasım 2011 11:56 |
Kabak kavurması (tokat) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:48 |
Kabak kavurması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 04:39 |