IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Eylül 2022, 15:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastacı kreması tarifi, nasıl yapılır? (Pastacı kreması malzemeleri ve yapılışı)




Pastacı kreması tarifi, nasıl yapılır? (Pastacı kreması malzemeleri ve yapılışı)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pastacı kreması, tüm pastaların içinde bulunan vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Ekler, Alman pastası ve daha birçok pastayı lezzetiyle süsleyen pastacı kreması tarifini derledik. İşte yerken tadına doyamayacağınız pastacı kreması tarifi ve malzemeleri.

Pasta yaparken kesinlikle koymanız gereken ürünler arasında yer alan pastacı kreması tarifini, bu lezzeti ilk kez deneyecek olan kişiler için hazırladık. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri.

PASTACI KREMASI MALZEMELERİ

1 litre süt

250 gram toz şeker

60 gram nişasta

30 gram un

12 adet yumurta sarısı

1 adet çubuk vanilya

30 gram tereyağı

300 gram krema

PASTACI KREMASI NASIL YAPILIR?
Süt, tereyağı ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.

Kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtın

Diğer malzemeleri de ilave ettikten sonra hepsini iyice karıştırın.

Kremayı süzüp yeniden ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğuması için başka bir kaba aktarın.

300 gram kremayı iyice çırpın ve hazırladığınız malzemeye yedirin.

Soğuduktan sonra dolapta dinlendirin, kullanmadan önce çırparak pürüzsüzleştirebilirsiniz.

Pasta kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması, kekin üzerine güzelce sürülebilir olmasından çok önemlidir. Aksi takdirde topaklar pastanızın hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar. Bunun için pişirme aşamaları sırasında sütü ekledikten sonra iyice karıştırın ki kremanız topak topak olmasın.

Ancak topaklanan krema da sizi üzmesin. El blender’ından faydalanarak kremanızı pürüzsüzleştirebilirsiniz.

Karıştırma işlemini kremayı pişirdikten sonra soğuturken de sürdürmelisiniz. Aksi takdirde kremanın üzeri kaymak tutar ve kabuklanır

ntv

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pomelo kreması Funda Soslar 0 10 Haziran 2019 16:03
Portakal kreması Ebru Tatlılar 0 29 Mart 2016 18:51
Çikolatalı fındık kreması Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 21:53
Ben pastacı mıyım? Wick Fıkra 0 21 Mayıs 2010 14:30
Vişneli Labneli Pasta Kreması YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:49