![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kurabiye Pasta Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kurabiye Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye Hamuru İçin: • 250 gramsana margarin • 3,5 su bardağıun • 1/2 su bardağıpudra şekeri • 1 adetyumurta • 1 paketvanilin Pastacı Kreması İçin: • 500 ml.süt • 5 yemek kaşığıun(silme) • 3 yemek kaşığımısır nişastası(silme) • 1/2 su bardağışeker(eğer yoğun şeker tadı istemezseniz azaltabilirsiniz) • 4 adetyumurta sarısı • 10-15 adetçilek(süslemek için) Kurabiye Pasta Tarifinin Püf Noktası Kremayı hazırlarken sürekli çırpma teli kullanmak kremanın dibinin tutmasını ve topaklanmasını engeller. Kurabiyeleriniz fırından çıkınca ortaları yumuşak kalacak ancak tabanları iyi pişmiş şekilde olmalıdır. Soğudukça ortalarında yumuşaklık düzelecektir. Kurabiye Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Kurabiye Hamurunu Hazırlamak İçin: 1. Unu bir kaba eleyin. Dilerseniz bu aşamada unun yarısını ilave edebilir ve hamurun kıvamına göre un ilave edebilirsiniz. 2. Soğuk margarini küp küp doğrayın ve unla karıştırın. 3. Pudra şekeri ve vanilini de ekleyin. 4. Hafif hafif kırıntı haline gelen karışımı parmak uçlarınızla karıştırın. 5. Yumurtayı ilave edin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. 6. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. 7. Fırını 165 dereceye ayarlayın. 8. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla inceltin. 9. Her tarafı eşit incelen hamura yuvarlak kalıplarla şekil verin. 10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve fırında renk almayacak şekilde 8-10 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuması için ızgara teli üzerinde dinlendirin. Pastacı Kremasının Hazırlanışı: 1. Yumurta sarıları ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. 2. Bu sırada unu ve nişastayı yumurtalı karışıma ekleyin. 3. Sütü ocakta bir taşım kaynatın. Sütü kepçe yardımıyla yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışım sulandıktan sonra sütü ısıttığınız tencereye çırpma teliyle çırparak boşaltın. Bu sırada çırpma işlemini hiç bırakmayın ve kısık ateş kullanın. 4. Kremanız kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 5. 1-2 saat soğumuş ve dolapta dinlenmiş kremanızı çırpın ve sıkma torpasına alın. 6. Kurabiyenin üzerine 1-2 dilim çilek koyun ve spiral şeklinde kremayı sıkın. Diğer kurabiyeyle üzerini kapatın ve üzerine bir parça krema sıkarak çilekle süsleyin. İşte bu kadar afiyetler olsun.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kurabiyeli pasta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tuzlu kurabiye tarifi: Çayın yanına ağızda dağılan sirkeli ve sirkesiz tuzlu kurabiye tarifleri | Sanem | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 11 Kasım 2018 21:03 |
Linzer Kurabiye Tarifi | Cappy | Pastalar | 0 | 21 Ocak 2015 17:46 |
Armut Kurabiye Tarifi | sechkine | Hamur İşleri | 0 | 11 Ağustos 2014 15:40 |
Bonibonlu Kurabiye Tarifi | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 02 Ağustos 2013 18:50 |
Pasta Süslü Kurabiye | Dilara | Pastalar | 0 | 04 Ekim 2010 04:14 |