04 Eylül 2019, 05:02 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayısılı ve Armutlu Rulo Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kayısılı ve armutlu rulo tarifi için malzemeler 8 adet hazır baklava hamuru 25 g tereyağı (Eritilmiş) Kayısılı ve armutlu rulo içi için 115 g kuru kayısı (Küp doğranmış) 2 adet olgun armut (Küp doğranmış) 2 çorba kaşığı kayısı reçeli 50 g badem tozu 50 g esmer şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı file badem Kayısılı ve armutlu rulo üzeri için Pudra şekeri Kayısılı ve armutlu rulo Nasıl Yapılır Kayısı ve armutun harika lezzetine tanık olun. İçi için: Bir tencereye kuru kayısı, kayısı reçeli, esmer şeker ve armutları koyup limon suyunu karıştırarak 5-7 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca badem tozu ve file bademleri ekleyip bir kenarda bekletin. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine bir baklava hamurunu yayın, üzerine fırçayla tereyağını sürün ve tüm baklava hamurlarını aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin (En üstteki hamura yağ sürülmeyecek). Hazırladığınız içi, üst üste dizdiğiniz hamurun en üst katına, kenarlarından 2.5 cm içeriye olacak şekilde yayın ve hamuru döndürerek rulo yapın. Rulonuzun üzerine fırçayla tereyağı sürün. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısılı ve armutlu ruloların üzerini pudra şekeriyle süsleyip ince ince keserek sıcakken servis yapın. lezzet.com | |
|
Etiketler |
armutlu rulo, kayısılı rulo, rulo pasta, rulo pasta tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Armutlu Turta | Desmont | Pastalar | 0 | 01 Mart 2015 09:57 |
Armutlu Kakaolu Kek | AngeL | Kek Tarifleri | 0 | 15 Ocak 2015 01:32 |
Armutlu tost | Sır | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 1 | 12 Şubat 2011 15:54 |
Armutlu yumuşak kek | YapraK | Kek Tarifleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:28 |
Kayısılı Kek | Angel | Kek Tarifleri | 0 | 24 Mart 2009 19:56 |