25 Nisan 2017, 12:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cilekli Tartolet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tartolet hamuru için 2 su bardağı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 125 gram tereyağı 1 adet yumurta 1/2 paket kabartma tozu Kreması için 3 su bardağı süt 3 tepeleme tatlı kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı tereyağı 100 gram labne peyniri Üzeri için 1 su bardağı yaban mersini 300 gram çilek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tartolet hamuru için; Unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu aktarın. Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeyi karıştırmaya başladığınız tart hamurunu özleşene kadar elinizle yoğurun. Toparlanan hamuru, hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tartolet hamurlarını pişirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tartoletlerin iç kısımlarını doldurmak için; süt, un, yumurta sarısı, buğday nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın ve krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan ve göz göz olan kremayı ocaktan alın. Tereyağı ve labne peyniri katıp pürüzsüz bir kıvam alması için bir mikser yardımıyla karıştırarak soğutun. Fırından aldığınız tartolet hamurlarını kalıplarından çıkartıp kısa bir süre dinlendirin. Hazırladığınız krema karışımını, uç kısmına istediğiniz şekli verecek duyu taktığınız krema sıkma poşetine doldurun. Tartoletleri hazırladığınız kremayla sakınmadan doldurun. Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız ve üzerlerini kuruladığınız çilekleri dört eşit parçaya bölün. Tartoletleri çilek parçaları ve yaban mersini taneleriyle süsledikten sonra arzuya göre soğutup sevdiklerinizle paylaşın. (Mahmure..)
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
cilekli tartolet |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tuzlu tartolet | Lcia | Pastalar | 0 | 11 Mart 2015 13:57 |
Beyaz Çikolatali Tartolet Kremali Turta | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 27 Eylül 2014 23:00 |
Çilekli Bol | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 20 Mayıs 2014 19:12 |
Çilekli Kup | N999 | Tatlılar | 0 | 17 Mayıs 2012 01:43 |
Peynirli Tartolet | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:15 |