21 Ocak 2015, 17:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Vanilla Kipferl Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 250 gr.un
- 150 gr.pudra sekeri
- 120 gr.cekilmis toz badem
- 180.gr.tereyag (margarinde olabilir)
- 2 tane yumurta SARISI
- Yarim tatli kasigi kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Bir cimtik tuz
- ÜZERI ICIN:
- 2 paket vanilya
- 50 gr. pudra sekeri seker
Tarif - Un pudra sekeri ve kabartma tozunu yogurma kabina eleyin.
- Diger tüm malzemeleri katip özlü ele yapismayan hamur elde edin.
- Resimde gördügünüz gibi strec folyaya sarip buzdolabina koyun.
- 1 saat buzdolabinda beklemesi lazim (burasi önemli).
- Hamuru ikiye ayirin diger yarisini geri dolaba koyun.
- Hamuru 30 cm rulo yapin 30 parcaya kezin.
- 9- 10 cm enliliginde acin ay sekli verin .
- Yagli kagit serilmis tepsiye dizin.
- 175 derece önceden isitilmis firinda pisirin üzerleri kizarmayacak.
- Dolapta bekleyen diger hamur icinde ayni islemi yapin.
- VANILYA ve sekeri bir kapta karistirin.
- Firindan cikan sicak kurabiyelerin üzerine eleyin
- Soguyunca servis yapin AFIYET OLSUN
|
| |