20 Ocak 2015, 19:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Fıstıklı İrmik Helvası Malzemeler: 2 su bardağı irmik 1 paket tereyağı (250 gr) 1 su bardağı toz çekilmiş antepfıstığı 3 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt Hazırlanışı: Tereyağı ve irmik, irmik açık kahverengi renk alana kadar orta ateşte kavrulur. Üzerine Antep fıstığı eklenir 5 dakika daha kavrulur. Diğer tarafta süt ve şeker iyice karıştırılır. Kavrulmakta olan irmikli karışıma dikkatlice şekerli süt eklenir. Karıştırıldıktan sonra helvanın kaynama noktasına gelmesi beklenir. Kaynayınca ateş kısılır. Ara sıra karıştırarak karışımın tamamen kuru bir görüntü alması sağlanır. Daha sonra ateşten alınır, üzerine kağıt havlu konarak yarım saat dinlendirilir. Islatılmış çukur, yemek kaşığıyla servis tabağına konur. | |
|
Etiketler |
antep, fıstıklı, helvası, İrmik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Mutfagı:Peynirli İrmik Helvası | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 03:27 |
Fıstıklı İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:53 |
Dil Peynirli İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:51 |
Vişneli İrmik Helvası | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 12:50 |
Portakallı Fıstıklı İrmik Helvası | efLatun | Tatlılar | 2 | 08 Mayıs 2012 21:44 |