![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Şarlot Pasta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER Kakaolu keki için: (32 cm.lik cam fırın kabında) 3 adet yumurta 1+1/3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao Kalıbı yağlamak için: 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un Muhallebisi için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta 1/2 su bardağı toz şeker Kakaolu puding için: 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı toz şeker Üzeri için: 4 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata NASIL YAPILIR? Öncelikle keki pişirmelisiniz. Bunun için fırını 180 derecede ısıtın. Sırasıyla yumurta, toz şeker, zeytinyağı ve sütü çırpma kabına alarak karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış fırın kabına dökün. Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Kürdan testiyle pişmesini kontrol edin. Kürdan temiz çıktığı zaman keki fırından alın. Fırından aldığınız keki soğumaya bırakın. Kek oda ısısına geldiğinde mümkün olan en küçük şekilde küp dilimlere bölün. Bunun için önce normal bir şekilde dilimleyin. Sonra o dilimleri tekrar bölün. Servisinde kullanacağınız kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin ve kalıbı kapatın. Küçük kek parçalarını kalıbın içine yerleştirin. Elinizle bastırarak sıkıştırın. Önce beyaz muhallebiyi hazırlayın. Bunun için süt, nişasta ve toz şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan muhallebiyi iki dakika daha ocakta tutup, altını kapatın. Muhallebiyi hemen kekin üzerine gezdirin. Bir kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin. Kakaolu pudingin malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Puding kaynayınca iki dakika daha ocakta tutun. Sonra altını kapatıp, beyaz muhallebinin üzerine dökün. Oda ısısına gelmesini bekleyin. Oda ısısına gelen pastayı, buzdolabında bir gece yaklaşık 10 saat kadar bekletin. Bu süre pastanın kıvamını alması ve rahat kesilmesi için önemli. Servis sırasında kelepçeli kalıbı açın ve kalıbın yuvarlak bölümünü dikkatlice çıkarın. Üzerine çikolata rendesi serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
pasta, Şarlot |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:07 |
Puf Pasta | oneofgirl | Pastalar | 0 | 23 Temmuz 2013 17:08 |
Frambuazlı Şarlot | N999 | Pastalar | 0 | 03 Mayıs 2012 17:06 |
KÖk pasta | Sır | Pastalar | 0 | 11 Nisan 2010 12:54 |