![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() | Bezeli Çilekli Pasta Malzemeler Beze malzemesi için: 6 adet yumurtanın akı 300 gr. toz şeker 30 gr. nişasta (4 silme yemek kaşığı) 400 gr sütsüz çikolata İç ve üstünün malzemesi: 500 gr. taze çilek 4 su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı soğuk süt 3 poşet toz krem şanti Tarif • Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp, buzdolabında bekletelim. • Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm. çapında) çizelim. • Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup, iyice katılaşıp, bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım. • Sonra nişastayı üzerine serpip, bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım. • Beze karışımının 1/3’ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup, işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım. • Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirelim. • 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste, üsteki tepsiyi alta geçirelim. • Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp, soğumaya bırakalım. • Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp, ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim. • Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp, her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim. • Bir bezeyi pasta tabağına alıp, daire çizmek için kullandığımız 26 cm. çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim. • 500 gr. çileği pudra şekeriyle karıştırıp, çatalla iyice ezelim. • Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın. • Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip, karıştıralım. • Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim. • 2 bezeyi üstüne koyup, hafifçe bastıralım. • Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp, son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım. • Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim. • Servis yapmadan önce, pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım. • Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp, frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim. • Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın. • Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin. Not Yemekçinin notu: Bezeli pastayı şeftali, muz gibi başka meyvelerle da hazırlayabilirsiniz. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bezeli, cilekli, pasta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Frenk Üzümlü ve Bezeli Pasta | Estela | Pastalar | 0 | 12 Ağustos 2013 03:53 |
Çilekli Pasta. | Sevda | Pastalar | 0 | 23 Kasım 2010 12:50 |
Bezeli Çilekli Pasta | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:23 |
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:32 |
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta | Kralice | Pastalar | 0 | 15 Kasım 2008 18:12 |