🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
İncirli ve kayısılı pasta tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli İncirli ve kayısılı pasta tarifini sizlere sunuyor! Pasta Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan İncirli ve kayısılı pasta tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! İncirli ve kayısılı pasta tarifi malzemeler:
150 gr margarin
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1+1/4 bardak un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker
İçi için
10 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
1 paket dolgu krema
Üzeri İçin
200ml krema
2 paket bitter çikolata
Süsleme İçin
5 yemek kaşığı toz şeker
Bir miktar yağlı kağıt
İncirli ve kayısılı pasta tarifi hazırlanışı:
Öncelikle kayısı ve incirleri sıcak suda bekletin.
Kek için:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, içine diğer malzemeleri ilave edin, 2 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
Uygun gördüğünüz bir kabı yağlayın ve içine karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten sonra soğutun ve 2'ye kesin.
Süsleme için
5 yemek kaşığı şekeri derin bir kapta iyice eritin.
Rengi döndüğü anda ıslatılmış bir yağlı kağıda kaşık yardımı ile şeritler halinde dökün ve soğumaya bırakın.
İçi için
Dolguyu krema üzerindeki tarife göre hazılayın.
İncileri ve kayısıları sudan çıkarıp sularını süzün.
Küçük küpler halinde kesin ve kremaya ilave edin.
Bu karışımı kesilmiş olan kekin ortasına koyun ve yayın.
Diğer kekin de üzerine koyarak yayın.
Üzeri için
Çikolataları benmari usulü eritin.
İçine krema ilave edilerek iyice karıştırın.
Pastanın üzerine sürün ve dolaba koyun.
Son olarak pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.