IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Eylül 2014, 21:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Çikolatalı, Kirazlı Tart





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

2 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
Ganaj çikolatası için:

350 gram sütlü çikolata
2 yemek kaşığı nutella
250 ml. krema
Üzeri için:

250 gram kiraz
1/2 su bardağı kavrulmuş badem

NASIL YAPILIR?

Kakaolu tart hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ve pudra şekeri ilavesi ile krema halini alana kadar karıştırın.
Kakao ve suyu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, vanilya ve tuzu da kattıktan sonra tüm malzemeler özleşene kadar tart hamurunu yoğurun.
Unladığınız mutfak tezgahı üzerinde hamuru, kullanacağınız tart kalıbının çapından yaklaşık 5 cm. daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamuru, tercihen teflon olan tart kalıbı üzerine serin, kenar kısımları üzerine hafifçe bastırıp, kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir çatalın uç kısmını hamurun bir iki yerine batırın.
Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine açın. Orta kısmını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bir bakliyatla doldurun.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 20 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve ağırlık kısmını alın. Aynı ısıda 5 dakika daha fırınladıktan sonra ocaktan alın, dinlendirin.
Bir miktar kirazı süsleme amaçlı ayırın. Kalan kirazların çekirdeklerini ve sap kısımlarını ayıklayın. Kavrulmuş bademi küçük parçalar haline gelmesi için bir kez mutfak robotundan geçirin.
Ganaj çikolatayı hazırlamak için; sütlü çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın. Kremayı, küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Sütlü çikolata parçaları ve nutellayı ilave ettikten sonra ocaktan alın ve hızlıca karıştırın.
Çikolata karışımını dinlenen tartın orta kısmına boşaltın. Çekirdeklerini ayıkladığınız kirazları ve badem parçalarını korkusuzca üzerine serpiştirin. Sap kısımlarını bıraktığınız kirazları, çikolata içine gömün.
Oda ısısında çikolata kısmı kıvam alana kadar beklettiğiniz kakaolu tartı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Takdirleri toplayın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
çikolatalı, kirazlı, sütlü, tart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kirazlı Çikolatalı Pasta Estela Pastalar 0 23 Temmuz 2013 16:02
Kirazlı Çikolatalı Pasta Tarifi Violent Pastalar 0 14 Haziran 2013 21:23
Çikolatalı Sütlü Tatlılar. Zen Tatlılar 0 17 Kasım 2012 17:52
Kirazlı Tart efLatun Tatlılar 0 08 Mayıs 2012 20:51
Bol Çikolatalı Tart Kralice Tatlılar 0 16 Kasım 2008 14:03