16 Temmuz 2014, 16:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Katlı Pasta Tarifi Malzemeler 6 adet hazır baklavalık yufka 2 su bardağı süt 2 adet yumurta sarısı 3 çorba kaşığı tozşeker 5 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı margarin 1 çorba kaşığı pudraşekeri 500 gram çilek veya frambuaz 16 adet kedidili bisküvi KATLI PASTA Yapılışı KREMA için süt, yumurta sarısı, tozşeker ve unu karıştırıp ocağa oturtun. Çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Vanilya, margarin ve pudraşekeri ekleyip, mikserle iyice çırpın. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yufkaları üst üste yerleştirip, el büyüklüğünde dikdörtgenler kesin. İkişerli şekilde yağlanmış fırın tepsine koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın. İki adet kedidili bisküvinin üzerine 1 tatlı kaşığı krema sürün. Üzerine iki adet yufka yerleştirip, krema sürün. Dilimlenmiş çilek veya frambuaz koyup, yeniden iki adet kedidili bisküvi yerleştirin ve krema sürün. İki adet yufka yerleştirin. Üzerine pudraşekeri serpip servis tabağına alın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Soğuk olarak servis yapın. Alıntı | |
|
Etiketler |
katlı, pasta, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hurmalı Pasta Tarifi | Elysian | Pastalar | 1 | 06 Temmuz 2014 02:07 |
İki Katlı Kanepe Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 31 Mayıs 2014 13:11 |
Katlı kesgen tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 23 Mayıs 2013 19:46 |
11 Katlı Pasta :) | SerhatOZturk | Fıkra | 0 | 23 Eylül 2011 14:12 |
4 Katlı Çilekli Pasta | Sır | Pastalar | 0 | 24 Mayıs 2011 22:54 |