Kreması için
- 1 litre sütten 1 çay bardağı eksik süt
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Peltesi için
- 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için
- kivi, limon dilimleri ve nane yaprakları
Hazır pandispanyanızın bir katını kek kalıbına yerleştiriyoruz. Az süt ile pandispanyayı ıslatıyoruz. Kenarlarına kivi dilimlerini diziyoruz. Muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye koyuyoruz ocağa koymadan çırpıyoruz ve karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. Kaynadığında tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. 2 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Kelepçeli kalıbımıza kivilere dikkat ederek döküyoruz. Diğer tarafta peltesi için tüm malzemeleri tencereye koyuyoruz karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. 1-2 dk kaynağından sonra en üstüne döküyoruz. 1 gece dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.